Ceturtdien MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšana (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Berlīnē norisināsies MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija, kuras laikā uzstāsies Šakira, Leona Lūisa, "Foo Fighters" un "U2".

Berlīne ir vienīgā pilsēta, kurā MTV Eiropas mūzikas balvas tiks pasniegtas otro reizi. Kā paskaidroja MTV, šis lēmums pieņemts saistībā ar Berlīnes mūra krišanas 20.gadadienu, kas tiks svinēta 9.novembrī.

"Šī gada balvu pasniegšana izceļas ar vienotības tēmu papildus tam, ko mēs parasti darām - svinam un spēlējam mūziku," paskaidroja "MTV International" direktors Bils Rodijs.

Kā LETA ziņoja iepriekš, pirms ceremonijas īru rokmūzikas veterāni U2 sniegs bezmaksas koncertu pie Brandenburgas vārtiem, kas atrodas uz līnijas, kas pagātnē sadalīja tagadējo Vācijas galvaspilsētu Rietumu un Dienvidberlīnē. Arī mūziķiem šai vietai ir īpaša nozīmē - grupas septītais albums "Achtung Baby" tika ierakstīts Berlīnē 1990.gadā, bet albuma singla "One" tapšanu Vācijas apvienošanās priekšvakarā iedvesmoja mūra krišana.

MTV Eiropas mūzikas balvas 13 kategorijās tiks piešķirtas nominantiem no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas. 11 kategorijās uzvarētājus nosaka skatītāju balsojums, un tradicionāli lielu daļu balvu saņem amerikāņu mūziķi. Pagājušajā gadā MTV Eiropas mūzikas balvas saņēma tādi amerikāņu mūziķi kā Britnija Spīrsa, Kanje Vests un Pinka. Amerikāņi dominē arī šā gada balvu nominantu vidū - dziedātāja "Lady Gaga", grupa "Kings of Leon", "Green Day", "Jonas Brothers", "Black Eyed Peas", Eminems, Bejonsē un citi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu