Krievijas oligarhu ballītes ar pasaules popzvaigznēm apsīkušas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Daudzus gadus populāras Rietumu popzvaigznes regulāri varēja nopelnīt lielu naudu, uzstājoties Krievijas oligarhu privātajās ballītēs. Tomēr tagad, kad Krievijā ieviesto sankciju dēļ krities rubļa kurss pret ASV dolāru un pasliktinājusies ekonomiskā situācija, kompānijas un personas, kas varētu atļauties uz stundiņu sarunāt Stingu, Dženiferu Lopesu vai jebkuru citu popzvaigzni, ir strauji gājušas mazumā.

Tikai ļoti, ļoti turīgi ļaudis šajā ziņā ir izņēmums, kā, piemēram, kazahu izcelsmes miljardieris Mihails Gucerijevs, kurš marta beigās savam dēlam sarīkoja tik vērienīgas kāzas, ka tajās vienlaicīgi uzstājās Stings (Sting), Enrike Iglesiass (Enrique Iglesias) un Dženifera Lopesa.

Pārējiem maciņi kļuvuši daudz plānāki.

Šādus privātus slavenu mākslinieku koncertus rīko slepenībā, un par to atbild atsevišķas kompānijas, kuras nereklamējas medijos.

«Jūs neatradīsiet internetā, piemēram, Šakiras vai Bejonsē menedžmenta kontaktus,» izdevumam «Billboard» saka Jeļena Moisenko, kompānijas «ArtMania» direktore, kura nodarbojas ar Rietumu džeza mūziķu koncertu rīkošanu Krievijā. «Un, ja arī jums izdodas atrast kontaktus, jūs bez rekomendācijām īpaši nopietni neuztvers.»

Koncertu rīkotāji Krievijā apgalvo, ka Rietumu zvaigžņu vēlmi uzstāties privātos koncertos nav ietekmējis pēdējo gadu Krievijas un rietumvalstu konflikts.

«Šādu koncertu skaits ir sarucis. Daudzas kompānijas ir «pārslēgušās» uz vietējiem māksliniekiem un kaverversiju grupām.»

Kritums ir aptuveni 75%, uzskata koncertu rīkotāju kompānijas «EliteConcert» vadītājs Aleksandrs Skorobogatovs. «Šobrīd daudzām kompānijām ir apcirpti budžeti, īpaši tām, kas saistītas ar valsti,» viņš saka.

Foto: no sociālajiem tīkliem

Slavenu popzvaigžņu privāto koncertu tirgus Krievijā sāka plaukt pirms desmit gadiem, kad, pateicoties augstajām naftas cenām, Krievija piedzīvoja ekonomisku uzrāvienu un kompāniju vadība meklēja jaunus veidus, kā izklaidēt sevi un savus darbiniekus.

Lai arī nav publiski nav atklāti daudzi fakti, zināms, ka Dženifera Lopesa ir bijusi viena no pirmajām, kas devusies uz Krieviju 2006. gadā. Viņa uzstājās Azerbaidžānā dzīvojošā oligarha Telmana Ismailova 50 gadu jubilejas svinībās un ar to esot nopelnījusi 1,5 miljonus dolāru. Tiesa, Skorobogatovs uzskata, ka šī summa ir nedaudz pārspīlēta.

Kamēr tikai paši bagātākie var atļauties A klases popzvaigznes, daudzas citas kompānijas uz saviem pasākumiem aicina 70. un 80. gados populārus mūziķus, kuri šobrīd vairs nav aktuāli, bet savulaik iemantoja lielu atpazīstamību PSRS. Tieši pateicoties šādiem korporatīviem pasākumiem, daudzas savulaik populāras zvaigznes nodrošina sev iztiku.

Piemēram, itāļu dziedātājs Toto Kutunjo (Toto Cutugno), grupas «Modern Talking» solists - vācu dziedātājs Tomass Anderss (Tomas Anders), disko grupa «Boney M» regulāri uzstājas Krievijā un bijušajās PSRS republikās, nopelnot aptuveni 50 000 dolāru par vienu uzstāšanos.

Bieži šie mūziķi vairākas nedēļas decembrī un janvārī (saviesīgo pasākumu sezona) pavada Krievijā. Tā, piemēram, Sanktpēterburgā decembrī savā viesnīcas numurā mira «Boney M» dziedātājs un dejotājs Bobijs Farels (Bobby Farrell), kas bija ieradies, lai uzstātos korporatīvā ballītē.

«Viņi ir gatavi šeit uzstāties,» saka Moisenko. «Taču šobrīd vairs nav pieprasījuma. Un arī viņu honorāri šobrīd ir par lielu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu