Izskanēs pavasara festivāls «Windstream»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

Šovakar plkst.19 Lielajā ģildē izskanēs pavasara festivāla «Windstream» noslēguma koncerts, kurā kopā ar orķestri «Rīga» piedalīsies diriģents Ainārs Rubiķis un pianists Andrejs Osokins, informē orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja.

Festivāla noslēguma koncerta programmā iekļauti šā gada jubilāru - komponistu Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Prokofjeva un Romualda Kalsona - skaņdarbi. Programmā pārstāvēta arī Sergeja Prokofjeva baletmūzika «Romeo un Džuljeta» un Dmitrija Šostakoviča Otrais klavierkoncerts, kā arī retāk atskaņoti opusi.

Godinot latviešu komponistu Kalsonu 80. jubilejā, orķestris «Rīga» diriģenta Rubiķa vadībā atskaņos komponista 1979.gadā radīto simfonisko svītu «Kāzu dziesmas» Mendeļa Baša pārlikumā pūtēju orķestrim.

No Šostakoviča darbiem koncertā skanēs Koncerts klavierēm un orķestrim No.2, Ervīna Dressela operas «Nabaga Kolumbs» uvertīra un fināls, bet Prokofjevs būs pārstāvēts ne tikai ar mūziku baletam «Romeo un Džuljeta», bet arī ar svītu no mūzikas kinofilmai «Leitnants Kižē» op.60.

Prokofjeva un Šostakoviča darbu pārlikumus simfoniskajam pūtēju orķestrim veidojuši komponisti Hosē Šins no Beļģijas, Marco Pontini no Itālijas un Žaks Klasenss no Nīderlandes. Savukārt Prokofjeva radītajam baletam «Romeo un Džuljeta» savu versiju izveidojis simfonisko pūtēju orķestru meistars Johans de Meijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu