Eiropas kino ļaudis līksmo Rīgas Starptautiskā kino festivāla atklāšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Rīgā no 2. līdz 12. novembrim norisināsies Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kurā būs iespēja noskatīties vairāk nekā simts latviešu filmu, kuras radītas pēdējo divu gadu laikā, kā arī daudzas citās Eiropas valstīs uzņemtās filmas.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls tika atklāts ar ļoti īpašu filmu «Baiļu robeža», kuru iesāka uzņemt Latvijā dzimušais režisors Hercs Franks, bet pēc viņa nāves to pabeidza režisora kolēģe un labs draugs Marija Kravčenko.

Groznijā dzimusī režisore apmeklēja filmas pirmizrādi, teica runu un banketā nespēja atkauties no cilvēkiem, kuri vēlējās viņu sveikt vai apspriest filmas sižetu un viņas emocijas. Marija pavadoņa pavadībā ātri vien pameta banketu.

Filma stāsta par Igalu Amiru, kurš divdesmit sešu gadu vecumā nogalina Izraēlas premjerministru, tiek notiesāts uz mūžu un kļūst par valsts nīstāko ieslodzīto. Larisa – emigrante no Krievijas, četru bērnu māte – šķiras no vīra, lai apprecētu slepkavu un dzemdētu viņam dēlu.

Stāsts par mīlu, stāsts par naidu, stāsts par cilvēktiesībām, kas nepārtraukti liek domāt, vai cilvēks, kurš ir atņēmis dzīvību otram cilvēkam un cerības tūkstošiem cilvēku, ir pelnījis iespēju būt laimīgs?

Vēlāk banketā Eiropas kino ļaudis nespēja beigt apspriest filmu un to, vai galvenā varone darīja pareizi, apprecot cietumnieku, un vai viņai kā mātei šāda rīcība maz ir piedodama.

Banketu apmeklēja režisors Jānis Streičs, aktieris un režisors Intars Rešetins, aktrise Inga Alsiņa, aktieris Rolands Zagorskis, bijušais ministrs Māris Gailis, kā arī daudzi citi kino jomas darboņi un kino kritiķi.

Viesu ausis priecēja lieliska dzīvā mūzika, kura tika ieturēta filmas noskaņās, vedinot ikvienu viesi nepārtraukti atgriezties filmas uzburtajā Izraēlas gaisotnē, kā arī viesi varēja baudīt vīnogas un dažādus pīrādziņus.

Rīgas Starptautisko kino festivālu atklāja ar pārdomas veicinošu filmu, bet noslēgs ar «Lielā Kristapa» apbalvošanas ceremoniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu