Rīgas Starptautisko kino festivālu ievadīs bērnu filmu programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautisko kino festivālu («Riga IFF») 2. decembrī ievadīs Ziemeļvalstu bērnu un jauniešu filmu programma, kuru vērtēs jauno kinomīļu žūrijas, pavēstīja festivāla komunikācijas vadītājs Kaspars Beķeris.

Bērnu filmu programmā par labākajiem kinodarbiem balsos skatītāji no 7 līdz 12 gadu vecumam, savukārt jauniešu programmā - no 13 līdz 18 gadu vecumam. Žūriju kopumā pārstāvēs 14 dalībnieki - deviņi bērni un pieci jaunieši. Jauno kino ekspertu uzdevums būs noskatīties bērnu un jauniešu kino programmās iekļautās filmas - katrā pa sešām, un balsojuma kārtā izvēlēties labāko. Žūrijas dalībniekus konkursa kārtā izvēlējās «Riga IFF» komanda.

Jaunajai kinomīļu paaudzei sadarbībā ar vadošajiem reģiona festivāliem rādīs Ziemeļvalstu filmu programmu, kurā apkopoti jaunākie darbi no Skandināvijas, Islandes, Somijas, Igaunijas un Latvijas. Bērnu programmas lepnums būs Zviedrijas un Dānijas kopražojumā tapusī animācijas filmiņa «Trusēna brauciens pie Spalvu karaļa» («Beyond Beyond»), kas ir pirmā Zviedrijā tapusī 3D filma un pašlaik apceļo kinofestivālus visā pasaulē. Rīgā viesosies un ar skatītājiem tiksies arī tās režisors Esbens Tofts Jakobsens. Savukārt jauniešu programma ietver pazīstamo skandināvu režisoru Lūkasa Mudisona (Zviedrija) un Ragnara Bragasona (Islande) jaunākās filmas - «Mēs esam labākās!» («We Are the Best!») un «Metālisti» («Metalhead») - spožus ierakstus abu valstu šābrīža kinematogrāfā, kuru aktualitāte sniedzas ārpus jauniešu programmas.

Jau vēstīts, ka «Riga IFF» ietvaros notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto filmu programma un Eiropas filmu retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, Krievijas dokumentālo filmu festivāla programma «Artdocfest/Riga», Rīgas Kino muzeja programma «Kino 1914», filmu festivāla «2ANNAS» īpaši sarūpētas filmu programmas un scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma – «Riga Meetings» Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls noritēs kino «Citadele», kinoteātrī «K-Suns» un kinoteātrī «Splendid Palace».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu