Staips: R.E.M. pēdējā platē bija norādes par izjukšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV leģendārās rokgrupas "R.E.M." solists Maikls Staips (Michael Stipe) paziņojis, ka grupas pēdējā albumā "Collapse into Now" bijis daudz mājienu par gaidāmo grupas šķelšanos. Intervijā žurnālam "Shortlist" dziedātājs norādīja, ka viens no pavedieniem ir pats albuma vāks, uz kura redzami grupas dalībnieki, no kuriem Staips māj ar roku.

Zīmīgi, pēc viņa domām, ir arī dziesmas "All The Best" vārdi.

Tomēr Staips atzina, ka lēmumu par grupas izformēšanu ietekmējusi arī mazā uzmanība, ko saņēma "Collapse into Now", salīdzinot ar iepriekšējiem "R.E.M." albumiem.

"Mēs esam ļoti lepni ar "Collapse into Now". Bet es arī domāju, ka bija acīmredzami, par ko tas ir. Kad "R.E.M." jebkad ir likusi sevi uz albuma vāka? Nekad. Un es māju. Tās ir atvadas," atzīmēja Staips.

"Cilvēki nāca klajā ar izjustiem komentāriem par to, ko "R.E.M." viņiem nozīmēja. Šķiršanās bija smags lēmums. Bet mēs to pieņēmām. (..) Viss ir beidzies," viņš piebilda.

"R.E.M." vēsture

"R.E.M." pasaules slavu iemantoja deviņdesmitajos gados, kad iznāca tās albumi "Out of Time" un "Automatic for the People". Trīs no deviņdesmitajos gados iznākušajiem albumiem ASV tirgū iemantoja četrkārtīgu platīna ieraksta statusu. Komerciāli visveiksmīgākais "R.E.M." albums bija 1994.gadā iznākušais "Monster".

"R.E.M." 15. un pēdējais albums "Collapse into Now" iznāca šā gada martā. Savukārt 15.novembrī grupas cienītāji saņēmuši pēdējo grupas dāvanu - izlasi "Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage, 1982-2011".

Šomēnes grupas ģitārists Pīters Baks atklāja, ka runas par "R.E.M." izformēšanu sākušās jau 2008.gadā, bet Staips un basģitārists Maiks Mailzs tikmēr jau noraidījuši domu, ka fani kādreiz varētu sagaidīt "R.E.M." atkalapvienošanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu