Šleseram lūdz finansējumu "Kapitālismam Šķērsielā" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome tiek lūgta piešķirt finansējumu 16 300 latu apmērā, lai no starptautiskiem fondiem varētu piesaistīt līdzekļus dokumentālo filmu triloģijas noslēguma daļas "Kapitālisms Šķērsielā" tapšanai un tās pirmo divu daļu izdošanai DVD diskā.

Biedrība "Eiropas dokumentālā kino simpoziji" nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam Aināram Šleseram (LPP/LC) un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājai Eiženijai Aldermanei (LPP/LC), kurā lūdz finansiālu atbalstu 16 300 latu apmērā.

Līdzekļi tiek lūgti dokumentālo filmu triloģijas "Šķērsiela" noslēguma filmas "Kapitālisms Šķērsielā" sagatavošanai starptautisko fondu līdzekļu piesaistei un pirmo divu daļu DVD diska izveidei un izdošanai.

Kultūras departaments atzinīgi novērtē projekta veidotāju mērķus - izveidot triloģijas noslēguma filmu un izdot profesionālu, pasaules standartam atbilstošu DVD disku filmu turpmākai popularizēšanai.

Lai izmantotu iespēju saņemt līdzfinansējumu no Rīgas pilsētas, Kultūras departaments iesaka biedrībai "Eiropas dokumentālā kino simpoziji" iesniegt projekta pieteikumu kultūras projektu finansēšanas 2010.gada konkursā, kas tiks izsludināts pēc Rīgas pilsētas pašvaldības 2010.gada budžeta apstiprināšanas.

Pirmo reizi ar Rīgas nomales ieliņu Šķērsielu un tās iedzīvotājiem filmas autori iepazīstināja dokumentālajā filmā "Šķērsiela", kuras darbība risinājās 1988.gadā - laikā, kad Latvijā sāka dzīvot valsts neatkarības ideja, sākās cīņa par nacionālo neatkarību. Savukārt pēc desmit gadiem tika uzņemta dokumentālā filma "Jaunie laiki Šķērsielā".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu