Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (17.d.)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Rubrikā "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem" iekrājušies pāris patiesi brīnišķīgi skaņdarbi.

The Apples in stereo "Dance Floor"

20.aprīlī Denveras, Kolorado indīroka veterāni "The Apples in stereo" laiduši tautās kārtējo (šķiet, septīto) studijas albumu "Travellers in Space and Time". Interesanti ir divi fakti. Pirmais - albumu izdod "Gredzenu pavēlnieka" zvaigznes - aktiera Elijas Vuda mūzikas kompānija "Simian Records" (viņš jau agrāk sadarbojies ar grupu). Otrais - grupa mainījusi stilu un devusies ELO (Electric Light Orchestra) un disko mūzikas virzienā. Kopumā nav tik labi kā "Stereolab" un tik smieklīgi kā "Chromeo", bet gana kvalitatīvi. Galvenais singls ar Elaidža Vudu (Elijah Wood) klipā "Dance Floor" ir tiešām izdevies!

Shit Robot ft Nancy Whang "Take 'em up"

Amerikāņu mūzikas izdevniecība "DFA Records" piedāvā jaunu diskodejupanka hibrīdu - īru elektroniķa Markusa Lambkina (Marcus Lambkin) aka "Shit Robot" debijas plati "From the Cradle to the Rave". Arī šis albums, līdzīgi kā citi izdevniecības vārdi - Džona Maklīna (John MacLean) muzikālais projekts "The Juan MacLean" vai paša "DFA Records" dibinātāja Džeimsa Mērfija (James Murphy) "LCD Soundsystem", eksperimentē ar analogo sintezatoru tembriem, disko bītiem u.tml. It kā nekas jauns. Vienā no dziesmām piedalās Aleksis Teilors (Alexis Taylor) no "Hot Chip", savukārt šajā rubrikā izceltajā kompozīcijā "Take 'em up" lieliski sastopas 1980.gadu "Tom Tom Club", disko un Nensijas Vangas (Nancy Whang) vokāls.

Shit Robot
Shit Robot Foto: Publicitātes foto

Twin Sister "Lady Daydream"

Šā gada aprīlī bezmaksas lejupielādei savā mājas lapā "twinsistermusic.com" otro EP "Color Your Life" publiskojusi jaunā Bruklinas apvienība "Twin Sister". Grupas galvenais virzītājspēks - dziedātāja Andrea Estela (Andrea Estella) ar savu stereolabisko dziedājumu un gaisīgo indīpopu spējusi savaldzināt jau ne vienu vien mūzikas klausītāju. Blakus viegli psihedēliskām kompozīcijām atrodama arī šī - radio draudzīgā "Lady Daydream".

"If you can't find the sea, I will take you there,"

Ļoti labi!

The Count and Sinden "After Dark" (feat. William Rees and Kai Fish from Mystery Jets)

Londonas deju mūzikas duets "The Count & Sinden" 2008.gadā mani savaldzināja ar lipīgo "Beeper", kurā vienlaikus spilgti debitēja arī jaunā dziedātāja Melisa Janga (Melisa Young) jeb Kid Sister (skat. resursos apskatu). Šogad Džošua Hārvijs jeb "The Count" un puisis ar segvārdu Sindens izdevuši savu debijas albumu "Mega Mega Mega", kurā iekļauts arī lieliskais kopdarbs ar eksperimentālo londoniešu Mystery Jets puišiem. Diemžēl kopumā albums ir pārlieku popsīgs - pārāk daudz regetona un hiphopa...

Magic kids "Hey Boy"

Kārtējā tvīpopa, bīčbojiski infantilā meiteņu un zēnu indī grupa. Ksilofoni, stīgas, 1960. gadu melodijas. "Hey Boy" šķiet visveiksmīgākais skaņdarbs no šogad izdotā debijas albuma "Memphis".

Magic kids
Magic kids Foto: Publicitātes foto

Born Ruffians "Oh Man"

Kanādiešu trio Born Ruffians pēc simpātiskās debijas "Red Yellow And Blue" ("Warp Rec.") atgriežas ar jaunu albumu "Say It" (1.jūn.). Kā albuma pirmais singls izdots “What to Say", taču vienīgais puslīdz veiksmīgais šā, manuprāt, nedaudz sasteigtā, puspabeigtā albuma skaņdarbs ir ievadošais "Oh Man", kas balansē kaut kur starp "Vampire Weekend" un "Talking Heads".

Born Ruffians
Born Ruffians Foto: Publicitātes foto

Rox "My Baby Left Me"

Dienvidlondonas R&B un popmūzikas māksliniece Roksa (Rox) jeb īstajā vārdā Roksana Tatē (Roxanne Tataei) ir viena no gada sākumā apkopotā BBC jauno talantu "Sound of 2010" garā saraksta nākotnes zvaigznēm. Jūnijā izdots meitenes debijas albums "Memoirs", kurā viegla popmūzika sakausēta ar R&B un retropopa elementiem. Kaut kas no VV Braunas, kaut kas no Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse), no Korinas Beilijas Rejas (Corinne Bailey Rae)... Kopumā diezgan blāvs šķietami jauno tendenču sakausējums. Patīkams izņēmums ir "My Baby Left Me", kas nedaudz atgādina kaut ko no Lorinas Hilas (Lauryn Hill) 1990.gadu beigu daiļrades. Starp citu, viens no albuma producentiem ir Gordons Viljamss (Gordon 'Commissioner' Williams), kas atbildīgs par leģendāro Hilas solo debiju "The Miseducation of Lauryn Hill".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu