Londonā atklāj grupas «The Rolling Stones» izstādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas «Saatchi» galerijā atklāta leģendārās grupas «The Rolling Stones» izstāde, kurā apskatāmi simtiem priekšmetu, kas liecina par mūziķu vairāk nekā 50 gadus ilgo karjeru. «Exhibitionism» ir grupas «pirmā lielā izstāde, kā arī visu laiku lielākā šāda veida ceļojošā izstāde», norāda galerija «Saatchi».

Tajā apkopotas «The Rolling Stones» dalībnieku Mika Džegera, Kīta Ričardsa, Ronija Vuda un Čārlija Votsa personīgās lietas un mūzikas instrumenti no 1962. gada, kad mūziķi kopā mitinājās nolaistā dzīvoklī Londonā, līdz pat miljoniem dolāru vērto koncertu aizkulisēm.

Izstādē apskatāmas Ričardsa un Vuda ģitāras, Votsa bungu komplekts un Džegera klade ar dziesmu vārdu uzmetumiem.

«Protams, nekas nav bezgalīgs, bet viss joprojām notiek, un mēs cenšamies darīt vēl nebijušas lietas,» sacīja 72 gadus vecais Džegers. «Es nedomāju, ka ir bijis kas līdzīgs šai izstādei. Es nezinu, bet es tā domāju. Mēs joprojām cenšamies pārkāpt robežas.»

Izstādei īpaši izveidota «The Rolling Stones» koncerta aizkulišu kopija. Apmeklētāji var apskatīt grimētavu, aizkulisēs atstātos mūzikas instrumentus un klausīties koncerta rīkotāju norādījumus, kamēr grupa it kā uz skatuves spēlē hitu «(I Can't Get No) Satisfaction».

Izstādē iekārtota arī nekārtīga dzīvokļa kopija, kādā 60.gados dzīvoja Džegers, Ričardss un mūžībā aizgājušais grupas dalībnieks Braiens Džonss. Dzīvoklī redzamas netīru trauku kaudzes un nesaklātas gultas.

«Tā ir neticama pastaiga pašam pa savu dzīvi. Es to uztveru diezgan emocionāli,» atzina Ričardss.

Fani var ieskatīties arī «The Rolling Stones» studijā. Izstādē redzami «The Rolling Stones» albumu vāciņi, koncertturneju plakāti un grupas logo.

Izstādē iekļauti arī grupas dalībnieku krāšņie skatuves tērpi, tostarp Votsa 1966. gada rūtainais uzvalks, samta kombinezons, kuru Džegers valkāja 1972. gadā, un Vuda 2005. gada izšūtā žakete.

«The Rolling Stones» martā pabeidza Latīņamerikas koncertturneju, kas noslēdzās ar vēsturisku koncertu Kubā.

«Cerams, ka mēs nekad nepadosimies. Mūs nāksies iegrūst kapā,» teica Ričardss. «Mēs jūtam, ka joprojām augam. Manuprāt, tā arī ir jājūtas. Ikvienā koncertā jāsaka, ka nākamais būs vēl nedaudz labāks.»

Izstāde «Exhibitionism» būs apskatāma «Saatchi» galerijā Londonā no 5. aprīļa līdz 4. septembrim.

Pēc tam tā četru gadu laikā apceļos 11 pilsētas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu