Svētie simboli. Kultūras, reliģijas un mistērijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņa Rozes apgādā iznākusi grāmata “Svētie simboli. Kultūras, reliģijas un mistērijas” Roberta Adkinsona redakcijā. Grāmatā apkopota informācija par visdažādāko pasaules kultūru zīmēm un simboliem no vissenākajiem laikiem līdz pat mūsdienām.

Grāmatā aplūkoti gan Senās Ēģiptes, ķeltu, Ziemeļamerikas indiāņu un maiju, gan arī dažādu reliģiju (kristietības, daoisma, budisma) simboli, kā arī mandalas, taro kāršu un svētā seksa simbolika un tās nozīme. “Svētajos simbolos” koncentrētā veidā atklāti dažādi pasauluzskati un kultūratšķirības. Nenovērtējams ieguvums tiem, kas interesējas par cilvēces bezgala plašo un bagātīgo gara un materiālās kultūras mantojumu.

“Mandala ir ārējs meditācijas palīglīdzeklis; tā palīdz atmodināt jūtas un vīzijas, ar kuru palīdzību cilvēks var sajust vienotību ar iekšējo un ārējo Visumu. Šo impulsu tiekties pretim vienotībai ar visu dabu var labvēlīgi vadīt ar staru, ziedu, apļu un kvadrātu, kā arī dievu un dieviešu attēlu izkārtojumu. Tādējādi sākotnējais impulss atrast formālu atbalstu dziļākajām garīgajām jūtām var palīdzēt vīrietim un sievietei atklāt sevī apslēpto realitāti un gūt patiesu apgaismību.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu