Televīzijas kanāli piedāvās īpašas svētku pārraides

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Televīzijas kanāli šajā un nākamajā nedēļā par godu Lāčplēša dienai 11.novembrī un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai 18.novembrī piedāvās vairākas īpašas svētku pārraides un akcijas, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja aptaujāto televīziju pārstāvji.

Svētku programma 11.novembrī

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Latvijas Televīzijas 1. kanāls (LTV1) īpašo programmu sāks pārraidīt plkst. 9, pieslēdzoties Rīgas Domam, kurā notiks šai dienai veltītais dievkalpojums. Plkst. 12.55 LTV1 būs tiešraide no Rīgas Garnizona vienību militārās parādes pie Brīvības pieminekļa. Savukārt tradicionālā pieslēgšanās 11.novembra krastmalai, kur ikviens varēs aizdegt savu svecīti pie Rīgas pils mūriem, LTV1 būs plkst. 17.45, 18.30 un 21.15.

Lāčplēša dienā LTV1 sadarbībā ar Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fondu aicina skatītājus piedalīties ziedojumu akcijā, kas veltīta Rīgas Brāļu kapu ansambļa restaurācijai.

Tiešraidēs, kas sāksies plkst. 18.40 un pēc raidījuma "Panorāma" plkst. 21.25, LTV1 skatītājiem būs iespēja iepazīt būtiskus vēsturiskus notikumus par to, kā radās Brāļu kapu veidošanas iecere un kā notika ansambļa celtniecība, kā padomju laikā vajadzēja gudri nosargāt kultūras pieminekli un kā mums arī šodien Latvijā uzturēt dzīvu nacionālo varoņu ideju. Brāļu kapu restaurācijai veltītās ziedojumu akcijas tiešraidi vadīs mūziķis Valters Frīdenbergs.

Lāčplēša dienā LTV1 pārraidīs arī vairākas šīs dienas tematikai veltītas filmas, tādas kā "Balts, melns, sarkans. Latvijas ģenerālis Jānis Balodis", "Bermontiāda", "Mūs vieno Latvijas svētais vārds", "Karosta", "Plecu pie pleca" un "Sešas zvaigznes zobenā. Dziesmas latviešu strēlniekiem".

Kanāls LNT 11.novembrī pēc ziņām tiešraidē pārraidīs svinīgo pasākumu no 11.novembra krastmalas Rīgā. Svētku tiešraides LNT kanālā vadīs raidījuma "Tautas balss" veidotājs Guntars Gulbiņš un šova "Dziedošās ģimenes" vadītāja Linda Rutule. Pēc šīs tiešraides plkst.21 LNT kanālā tiks pārraidīta mākslas filma "Rīgas sargi".

Svētku gaisotne arī TV šovos

LNT šonedēļ par godu Latvijas svētkiem attiecīgu tematiku plāno pielāgot arī citās pārraidēs. Piemēram, sestdien, 12.novembrī, muzikālā šova "Okartes skatuve" un svētdien, 13.novembrī, šova "Dziedošās ģimenes" dalībnieki dziedās patriotiskas dziesmas.

Savukārt kanālā "TV3" Latvijas svētku tematikai tiks pielāgots raidījums "Gandrīz ideālas vakariņas", kurā piedalīsies grupas "Cosmos" dalībnieks un kora "Maska" diriģents Jānis Ozols, eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dēls Kārlis Freibergs, Saeimas deputāts Māris Dzelzkalns, sportiste Karlīne Štāla un mūziķe Ieva Akuratere.

"Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru SIA "Latvijas Mobilais telefons" šajā un nākamajā nedēļā aicina piedalīties video formāta stāstu projektā "Es mīlu Latviju", daloties pārdomās par Latvijas dzīves pozitīvajiem aspektiem - skaisto dabu, brīnišķīgiem cilvēkiem, saistošu darbu, vērienīgām idejām, kas virza valsts attīstību.

Projektā var iesaistīties ikviens, savu nelielo video sveicienu "MP4" formātā nosūtot uz e-pasta adresi "1lovelatvia@1tv.lv" līdz 15.novembrim. Vēstulē nepieciešams norādīt savus kontaktus un nodarbošanos. Līdz 18.novembrim video stāsti tiks ievietoti PBK sociālā tīkla "Facebook" vietnē, bet no 15. līdz 18. novembrim labākie no tie tiks demonstrēti arī PBK ēterā.

Svētku programma 18.novembrī

Pirms Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, LTV1 paredzējusi pārraidīt vairākas dokumentālo filmu pirmizrādes. Otrdien, 15.novembrī, plkst. 22.05 LTV1 skatītājiem piedāvās dokumentālās filmas "Trejādas saules" pirmizrādi, ceturtdien, 17.novembrī, plkst. 20 LTV1 ēterā dokumentālās filmas "Konstantīns" pirmizrāde, bet plkst. 18.55 - LTV videofilmas "Latvija toreiz... Marisa Vētras acīm" pirmizrāde.

Savukārt 18.novembrī būs skatāmas Tūrisma attīstības valsts aģentūras izveidotās īsfilmas par Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu vietām Latvijā. Plkst. 7.20 būs skatāms videostāsts "Kur vēsture sastopas ar mākslu. Cēsis", plkst. 10.40 - "Trīs Zemgales rozes. Bauska, Rundāle, Mežotne", plkst. 12.20 - "Gaujas senlejas vilinājums. Turaida un Sigulda", plkst. 23.25 - "Laipni lūgti cietumā! Karosta". Sestdien, 19.novembrī, plkst. 21.25 skatītājiem būs iespēja redzēt dokumentālās filmas "Čikāgas piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā" pirmizrādi.

LTV1 Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, tiešraides sāks plkst. 9 ar ekumenisko dievkalpojumu no Doma baznīcas, plkst. 10.55 būs tiešraide no Nacionālo bruņoto spēku parādes 11. novembra krastmalā, bet plkst. 12.30 - Latvijas Republikas Saeimas svinīgā sēde. Tiešraide no Nacionālo bruņoto spēku parādes būs vērojama arī kanālā LNT.

Plkst. 15.15 LTV1 piedāvās Jaunā Rīgas teātra izrādes "Iekšiņa un āriņa" televīzijas pirmizrādi, bet plkst. 17.30 tiešraidē no Dailes teātra skatītājiem būs iespēja vērot Latvijas Republikas proklamēšanas 93. gadadienai veltīto koncertu.

Plkst. 19.55 skatītāji LTV1 un LNT varēs noskatīties Valsts prezidenta Andra Bērziņa svētku uzrunu pie Brīvības pieminekļa, savukārt plkst. 20.55 televīzijas kanālos LTV1, LTV7, LNT un "TV3" tiešraidē tiks pārraidīta Latvijas himna un svētku salūts.

Pēc svētku salūta plkst. 21.20 LTV1 skatītājiem piedāvās Latvijas Nacionālajā teātrī uzvesto Zigmara Liepiņa un Kaspara Dimitera muzikālo drāmu "Vadonis".

"TV3" Latvijas Republikas proklamēšanas dienā plkst. 19 piedāvās īpašu raidījuma "Bez tabu" pārraidi, bet plkst. 20.20 - dokumentālo filmu "Latvija. Otrie 20". Pēc svētku salūta tiešraides kanālā "TV3" būs filmas "Seržanta Lapiņa atgriešanās" pirmizrāde.

Kanālā LNT 18.novembrī būs arī īpaši svinīgs "Tautas balss" raidījums, bet pēc svētku salūta tiešraides plkst. 21.35 LNT ēterā būs komponista Imanta Kalniņa jubilejas koncerta televīzijas pirmizrāde, kura tika pārraidīta bez reklāmas pauzēm. 20.novembrī plkst. 19.10 būs īpašs "LNT ziņu Top 10" raidījums, kurā tā vadītājs atskatīsies uz to, kas paveikts 93 gados kopš Latvijas Republikas proklamēšanas dienas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu