«Live Fest» Kuldīgā godinās «Led Zeppelin» mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no 6. augustā Kuldīgā notiekošā «Live Fest» centrālajiem notikumiem (un noteikti pats skaļākais) būs leģendārās grupas «Led Zeppelin» mūzikai veltīts koncerts, ko sniegs angļu grupa «Letz Zep», informē festivāla rīkotāji.

«Led Zeppelin» ietekme ir neizdzēšama un jūtama gandrīz visā mūsdienu tā dēvētajā smagajā mūzikā. Tās dzīvotspēju apliecina arī fakts, ka šobrīd pasaulē darbojas vairāki desmiti tā saucamo tribute* grupu, kas izpilda tikai un vienīgi Led Zeppelin skaņdarbus. Kuldīgas viesi «Letz Zep» sevi pozicionē kā vadošo starp šiem kolektīviem, un viņu pārliecību stiprina pašu «Led Zeppelin» akcepts – gan Džimijs Peidžs, gan Roberts Plānts «Letz Zep» uzstāšanos esot novērtējuši atzinīgi. Plānts pat izteicies, ka uz skatuves esot redzējis pats sevi.

«Letz Zep» ir pieredzes bagāti angļu mūziķi (piedalījušies Ozzy Osbourne, Steve Hackett, Saxon, Uriah Heep u.c. turnejās), kas spēj precīzi iejusties «Led Zeppelin» mūzikas niansēs. Grupa netiecas pēc simtprocentīgas vizuālas līdzības, taču arī «Led Zeppelin» ārējais tēls viņu koncertos ir atpazīstams no pirmā mirkļa – mūziķiem ir līdzīgi tērpi un frizūras, tiek izmantoti tie paši instrumenti, ko attiecīgajos skaņdarbos spēlēja «Led Zeppelin», un komentāros starp dziesmām solists Bilijs Kulks izmanto Roberta Plānta runas intonācijas.

«Aizverot acis, patiešām var iztēloties, ka uz skatuves ir Plānts un Peidžs. Un, tās atverot, šī ilūzija nemaz tā neizgaist,»

izteicies reiz slavenais britu TV auto eksperts Džeremijs Klārksons.

«Spotify krātuvē noklausoties Letz Zep albumu Live at Wacken WOA 2014, jāatzīst, ka viņu spēja iemiesot šīs mūzikas varenību un dinamiku ir cienījama. Nav šaubu, ka tie ir nopietni mūziķi, kas zina, ko un kāpēc viņi dara,» tā izsakās grāmatas «Led Zeppelin. Mūzika, cilvēki un simboli» autors Klāss Vāvere

«Letz Zep» izpilda mūziku no visiem «Led Zeppelin» albumiem. Pēdējos gados grupa izdevusi DVD un vairākus CD ar koncertu ierakstiem un uzstājusies četros kontinentos un 33 valstīs.

Biļetes uz Kuldīgas Live Fest'16 pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī internetā šeit:

www.bilesuparadize.lv

livefest.lv

*tribute - atdarinātāji, attēlotāji

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu