Ineses Galantes vasara

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā ceturtdienā Rīgas Domā desmito reizi izskanēs Hermaņa Brauna fonda cikla Pilsētai un pasaulei koncerts Ave Maria, kurā kārtējo reizi Latvijas publikai būs iespēja baudīt vissiltākā latviešu soprāna Ineses Galantes balsi.

Neraugoties uz aizņemtību, dziedātāja katru gadu atrod laiku, lai dziedātu saviem uzticīgajiem klausītajiem Latvijā. Tieši pirms mēneša Rīgas Domā māksliniece piedalījās aizraujošajā Mocarta Rekviēma atskaņojumā Andresa Mustonena pārlikumā kamersastāvam bez ērģelēm un kora ar pašu maestro pie diriģenta pults, kā arī piedalījās 10. Rīgas operas festivāla galā koncertā. Desmitgade pienākusi arī Ave Maria koncertprogrammai, ar kuru 1998. gadā aizsākts cikls Pilsētai un pasaulei. Šoreiz Ineses Galantes nepārspējamo pianissimo un piepildīto toni klausīsimies kopā ar ērģeļu maestro Aivaru Kalēju un vijolnieci Elīnu Bukšu.

Inese Galante atzīst, ka apnicis skriet un gribas vairāk baudīt gan katru uzstāšanos, gan dzīvi, darboties tieši tādā tempā, kā pati vēlas, tāpēc no daudziem koncertpiedāvājumiem viņa atsakās. Taču koncertus Latvijā tas neskar. Pēc Ave Maria nākamais operdīvas koncerts gaidāms 7. augustā kopā ar Kembridžas universitātes Karaliskās koledžas kori, kam sekos jau trešais festivāls Summertime – aicina Inese Galante, kur dziedātāja ap sevi Jūrmalā pulcēs neskaitāmus talantīgus māksliniekus, lai piedāvātu klausītājiem plašu spektru no vokālās kamermūzikas līdz pat ugunīgajai salsai ar kubiešu mūziķu piedalīšanos. Vaicāta, vai pati dejo salsu, dziedātāja smejas, ka nevarot turēt līdzi straujajam tempam, bet salsas dzīvesprieks spējot iekarot pat viskonservatīvāko un stīvāko klausītāju sirdis. Pasaulslavenā brīvmāksliniece priecājas, ka šovasar Latvijā izdosies dziedāt vairākkārt, tomēr atzīstas, ka ar nepacietību gaida arī piedalīšanos Ņūportas festivālā ASV jūlija beigās. Dziedātāja teic, ka tā esot vienīgā vieta pasaulē, kur publika kliedzot Bravissimo!, kas tradicionālā Bravo! vietā kalpojot par dubultu iedvesmas vitamīnu devu visai nākamajai sezonai. Ņūportā Galante kopā ar holandiešu saksofonistu Henku van Tvillertu atskaņos Fredija Merkūrija dziesmas, ieskaitot slaveno Barcelona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu