Viduslaiku dziedājumi un improvizācijas Rīgas Domā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

15. jūnijā plkst. 21 Rīgas Domā Viduslaiku dziedājumi un improvizācijas koncertā "Fiat Lux".

Piedalās: vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" /vadītājs Guntars Prānis/

Rihards Zaļupe - sitaminstrumenti Ivars Kalniņš - sitaminstrumenti Ivars Nagainis - gaismas

Nu jau par tradīciju kļuvušais koncerts naksnīgajās Rīgas Doma velvēs sveču gaismā arī šoreiz solās būt īpašs piedzīvojums. Programmā iekļauti unikāli, Rīgā reti dzirdami viduslaiku dziedājumi, kurus caurvīs mūsdienīgas improvizācijas dažādiem sitaminstrumentiem.

Grupas nemainīgajam pamatsastāvam ir pievienojies dziedātājs Jānis Kurševs, kuram dažos skaņdarbos uzticēta solista loma.

"Schola Cantorum Riga" šogad uzstāsies arī XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku Garīgās mūzikas koncertā 5. jūlijā Rīgas Domā, kā arī Dziesmu svētku vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertā 9. jūlijā Sv. Jāņa baznīcā, kurā paredzēts arī Oresta Silabrieža "Manases lūgšanas" pirmatskaņojums.

Pagājušā gada nakts koncertā "Illumina" senie viduslaiku dziedājumi tika apvienoti ar kontrtenora Sergeja Jēgera unikālo balsi, kā arī saksofona un sitaminstrumentu improvizācijām. Programma tika iemūžināta tāda paša nosaukuma CD.

Vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" tika dibināta 1995. gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai un ir attīstījusies par grupu ar ļoti plašu un daudzveidīgu repertuāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu