Mēneša albums: Magnetic Man "Magnetic Man" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Vēl tikai divi muzikāli mēneši, un gada labāko, interesantāko, komerciāli veiksmīgāko mūzikas ierakstu skaitīšana varēs sākties. Arī TVNET Mūzika šogad publiskos savu ikgadējo 50 labāko albumu sarakstu, kura provizoriskai tapšanai iespējams sekot līdzi visa gada garumā rubrikā "Mēneša albums".

Lūk, jūsu uzmanībai šā gada desmitais dienasgrāmatas ieraksts - oktobra Mēneša vērtīgākais un spilgtākais albums!

Magnetic Man "Magnetic Man"

Svaigu, jaunu un interesantu mūziku nekad neizdodas ilgi noslēpt tumšās mājas studijās -

agri vai vēlu tā ierauga dienas gaismu un to pamana visi.

Tā noticis ar pēdējo gadu elektroniskās mūzikas žanru dabstepu (dubstep) jeb vēl vairāk latviskojot - dabsoli. Jau rakstīju, ka tieši 2010.gads un trīs dabstepa producentu Benga, Skream un Artwork radītais superprojekts "Magnetic Man" ir kļuvis par dabstepa komercializēšanās atskaites oficiālo sākuma punktu.

Brīžiem, klausoties šo debijas albumu, rodas sajūta, ka tas, kas šeit dzirdams, nemaz nav dabsteps, bet gan dažādu elektroniskās mūzikas žanru mijiedarbība ar šo sākotnēji tumšo, instrumentālo, introverto mūzikas stilu. Piemēram, viens no aktuālajiem singliem "Perfect stranger" ir teju vai klasisks 1990.gadu breibīts...

Magnetic Man "Magnetic Man"
Magnetic Man "Magnetic Man" Foto: Publicitātes foto

Par dabstepu

Kā teikts tautas enciklopēdijā "Wikipedia", dabsteps (dubstep) ir elektroniskās mūzikas žanrs, kura saknes meklējamas pagājušā gadu desmita pirmās puses Apvienotās Karalistes garāžmūzikā (garage). Dabsteps savā būtībā nav nekas jauns, tajā sakausēti divi elementi - "dub" un "step". Dub saknes meklējamas Jamaikā un regeja mūzikā, bet "step" dabstepā atvasināts no britu garage apakšžanra - two-step. Dabsteps savā sākotnējā formā pārsvarā ir instrumentāls, un tam raksturīgas milzīgas halles (aizguvums no dub), basbungas ritms aizgūts no two-step, tikai izpildīts divreiz lēnāk. Tuvākās asociācijas (izņemot dub un UK garage atzarus), iespējams, jāmeklē ar triphopu, īpaši Trikija (Tricky) daiļradi un vācu elektroniskās mūzikas izdevniecības "Scape" izpildītājiem, piemēram, Pole.

Par dabstepa robežšķirtnes ierakstu mēdz dēvēt 2005. gada Skream ("Magnetic Man" dalībnieks!) darbu "Midnight Request Line", kas iezīmē šā žanra pirmos vaibstus, kaut vietām tiek uzskatīts, ka dabsteps radies jau 2000. gadā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu