"The Prodigy" solistam Kītam Flintam 40 (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 17. septembrī, leģendārās grupas "The Prodigy" vokālistam un dejotājam Kītam Flintam (Keith Flint) paliek 40.

40 neprāta un radošu panākumu pilni gadi. Vēl joprojām viņš atrodas panākumu virsotnē, bet viņa kolektīvs ir viens no visvairāk gaidītajiem elektroniskās mūzikas projektiem pasaulē.

Flinta muzikālā karjera iesākās astoņdesmito gadu beigās, kad kādā no reiva tusiņiem viņš satika dīdžeju Liamu Houletu. Liama bīti tā iespaidoja Kītu, ka viņam uzreiz radās iedvesma dejot uz skatuves dīdžeja setu laikā. Un jau 1990. gados Flints kopā ar savu draugu Liroju Tornhillu pievienojās Liama jaunajām projektam "The Prodigy".

Grupa sāka ierakstīt singlus un albumus, un arī pelnītie panākumi nelika gaidīt. Viņi bija sava žanra pionieri, nekad nav stāvējuši uz vietas, bet virzījušies augšup. 1996. gadā Kīts debitēja kā grupas "The Prodigy" vokālists vienā no pasaulē populārākajiem singliem – "Firestarter", kā arī šokēja savus fanus ar savu jauno izskatu - pīrsingu, tetovējumiem un jaunu, pilnīgi traku frizūru. Gadu vēlāk publicētais albums "The Fat of The Land" ietvēra jau četrus trekus ar Flinta vokālu. Plate tika atzīta par visu laiku labāko deju mūzikas albumu, bet Kīts līdz ar Maksimu Realiti – par pastāvīgu The Prodigy vokālistu.

Par spīti tam Flinta personīgajā dzīvē nav gājis tik spoži. Viņa kopdzīve ar TV seju Geilu Porteri tika dēvēta "Skaistule un Briesmonis". Nodzīvojuši Eseksā dažus gadus, 2000.gadā viņi izšķīrās, nespēdami veltīt viens otram pietiekami daudz laika. Kīts spēcīgi pārdzīvoja šo šķiršanos un, lai gūtu atslodzi, pievērsās motosportam. Vēl joprojām Kīts piedalās dažādās klubu sacīkstēs. Milzīgu interesi izraisa Flinta daudzie tetovējumi un to nozīme viņa dzīvē. Bieži intervijās Kīts pieminēja, ka vissāpīgākais un līdz ar to vismīļākais tetovējums ir Liama izdomātais uzraksts "Inflicted" uz viņa vēdera.

"Kad man tas tika ietetovēts, es jutos kā rituāla objekts," teica leģendārais reivers.

Tas viss ir Kīts Flints. 40 gadi – cilvēka dzīves kulminācijas posms, un gribas ticēt, ka panks viņā dzīvos vēl ilgi un nepārstās šokēt mūs ar savām izdarībām un neatkārtojamību uz skatuves un ārpus tās.

3. oktobrī ikkatram būs unikāla iespēja paša acīm ieraudzīt leģendārā Kīta Flinta šovu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu