8. Latvijas zēnu koru salidojums Cēsīs (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt, 31.maijā, Cēsīs notiks 8. Latvijas zēnu koru salidojums, kas pulcēs 1500 dalībniekus no 55 Latvijas zēnu koriem.

Pasākumu rīko Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs (VJIC) sadarbībā ar Cēsu pilsētas domi un Cēsu rajona padomi, informēja VJIC vecākā referente Rita Platpere.

Zēnu koru salidojumi Latvijā notiek kopš 1970.gada reizi piecos gados, un tradicionāli par zēnu koru sadziedāšanās vietu kļuvušas Cēsis, kur Cēsu pils parka estrādē pulcējas gan dziedošie zēni, gan viņu skolotāji un vecāki, gan daudzie atbalstītāji, kam dārga kora māksla un šīs skaistās tradīcijas saglabāšana un attīstība.

Šogad zēnu koru salidojums notiks pasākumu ciklā "Tu esi Latvija", kas veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai.

Salidojuma koncertu "Laimes zemi meklējot" rīt plkst. 20.30 Cēsu pils parka estrādē atklās izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS). Pirms tam, plkst. 20, notiks svētku dalībnieku gājiens no Cēsu pilsētas stadiona uz Cēsu pils parka estrādi.

Koncertā tiks dziedātas latviešu tautasdziesmu apdares un mūsdienu komponistu oriģināldziesmas. Kopā ar zēniem muzicēs maestro Raimonds Pauls, grupas "Prāta vētra" un "Iļģi", solisti Renārs Kaupers, Aivis Greters, Mārtiņš Zandbergs, Kristaps Ivanovs, kā arī uzstāsies deju grupa "Twins", Jēkabpils bērnu un jauniešu centrs "Tērpu teātris" un "Gintas modes teātris".

Salidojumā zēni ne tikai dziedās, bet iepazīsies arī ar Cēsīm un piedalīsies Cēsu pilsētas Bērnu svētkos, kurus organizē Cēsu bērnu un jauniešu centrs "Spārni".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu