Vijolnieces Elīnas Bukšas koncerts Liepājas mūzikas vidusskolā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 21.septembrī, plkst. 18 Melngaiļa koncertzālē (Ausekļa ielā 11/15) notiks starptautisko konkursu laureātes Elīnas Bukšas (vijole) un Darjas Zemeles (klavieres) koncerts.

Abas mākslinieces šobrīd gatavojas doties uz starptautisku konkursu, tādēļ liepājniekiem un pilsētas viesiem ir unikāla iespēja dzirdēt šo programmu nākamās nedēļas sākumā Liepājā. Koncerta programma ir veidota divās daļās. Pirmajā no tām skanēs Ludviga van Bēthovena Pavasara sonāte vijolei un klavierēm, Menuets un Pantomīma no Alfrēda Šnitkes Svītas senā stilā, un Maksa Rēgera Sonāte do minorā vijolei un klavierēm. Otrajā daļā klausītājiem būs iespēja novērtēt Roberta Šūmaņa un Tālivalža Ķeniņa vijoļsonātes.

Savu pirmo nozīmīgo uzvaru vijolnieces karjerā Elīna ieguva konkursā "Talants Latvijai", būdama vēl sešus gadus veca. Pēc tam seko panākumi 16 dažādos starptautiska un vietēja mēroga konkursos. Liepājnieki pirmo reizi ar pedagoga Ojāra Kalniņa audzēkni - vijolnieci Elīnu Bukšu iepazinās 2002.gadā, kad 12 gadu vecumā viņa uzstājās kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un spēlēja austriešu mūzikas ģēnija Volfganga Amadeja Mocarta piekto vijoļkoncertu. Kopš tā laika arī seko regulāra sadarbība ar dažādiem Latvijas orķestriem – Latvijas Nacionālo simfonisko, Latvijas Nacionālās operas un baroka orķestri Collegium Musicum Riga, kā arī ar Maskavas kamerorķestri. Bez tam Elīna četras reizes saņēmusi Latvijas Republikas Kultūras ministrijas speciālo apbalvojumu.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu