Kanāla kuģīši - "Baltās nakts" ūdenstransports

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 12. septembrī, mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros trīs kanāla koka kuģīši apļa maršrutā no 22.00 līdz 4.00 par speciālām pasākuma biļetēm savienos foruma notikumu epicentrus - Bastejkalnu Vecrīgā, Spīķerus, AB dambi un Andrejsalu.

Visas nakts biļete maksās trīs latus, savukārt divu pieturu biļete - vienu latu.

Kopš kuģošanas sezonas atklāšanas šā gada maija beigās koka kuģīši - 102 gadus vecais "Darling" un Latvijā būvētie "Maria" un "Rebeka" - apļa maršrutā pa Rīgas pilsētas kanālu un Daugavu ir apkalpojuši vairāk nekā 20 000 pasažieru. Kuģīši kursē katru dienu no plkst. 11.00 līdz pat 23.00 vakarā ik pēc 30 minūtēm. Speciāls reiss tiek piedāvāts "Tallink" kuģu pasažieriem katru dienu no 11.00 līdz 12.00, piedāvājot nokļūt no pieturas "Andrejosta" līdz pieturai "Bastejkalns" Vecrīgā 15 minūtēs, kas ir ekonomiskāk un ātrāk nekā izmantojot citus transporta līdzekļus.

Kuģīši divos maršrutos veic vienas stundas apļa braucienu, piestājot pieturās Bastejkalns, Stockmann, Spīķeri, Radisson, Lielais Kristaps, Ģipša fabrika, Andrejosta (jahtklubs iepretim prāmju terminālim) un Bastejkalns.

Uzsveram, ka rudens sezonā sliktos laika apstākļos, lietus dēļ strauji ceļoties ūdens līmenim pilsētas kanālā vai pārāk lieliem viļņiem Daugavā, kuģīšu reisi var tik atcelti vai mainīti, kuģojot tikai pa kanālu un neiebraucot Daugavā. Kuģīšu kapteiņi pirms katra reisa brīdinās pasažierus par iespējamām izmaiņām maršrutā.

Kanāla kuģīšu projekta īstenotājs - "Kanāla motorlaivu kompānija" ir radījusi arī jaunu Rīgas centra tūrisma karti ar kuģīšu un Vecrīgas elektromobiļu maršruta kartēm un apskates vietām, kuras rekomendējam izbaudīt pilsētas viesiem - mazas kafejnīcas, veikali, ieteikti gājēju maršruti. Kartes ir pieejamas vairumā pilsētas centra kafejnīcu un viesnīcu, kā arī uz kanāla kuģīšiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu