Ģirts Rožkalns: Neko nevelkot garumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

GRC radījis labu remiksu B. B. Kinga dziesmai un menedžerē "re:public".

Par Ģirtu Rožkalnu jeb nu jau arī GRC mūzikas aprindās dzirdēts ik pa laikam. Te viņš sapazīstinājis latviešu publiku ar Maksu Rābi kā BMG pārstāvis Latvijā, te sācis dīdžejot klubos, te ķēries pie re:public menedžēšanas un nu atrādījies arī plašākai publikai kā B. B. Kinga skaņdarba "Heartbreaker" remiksētājs kopā ar Green Age.

Audio:

Ideja no televizora

Jancīgo un vasaras pirmajās ballītēs lēkt līdzi saucošo B. B. Kinga dziesmas remiksu noteikti jau sanācis izdzirdēt Radio SWH viļņos, kur tas tiek atskaņots neticami bieži. Un ne velti. Versija sanākusi tiešām laba un atgādina par holandieša JXL lieliskajām izdarībām ar Elvisa Preslija skaņdarbu "A Little Less Conversation".

"Vienu vakaru mūzikas telekanāls VH1 rādīja B. B. Kinga uzstāšanos 1968. gadā leģendārajā Beat klubā," stāsta GRC. "Ieraksts bija švaks, bet uzreiz pamanīju dziesmu "Heartbreaker", kurai bija baigais draivs. Kā reizi topā bija JXL ar Preslija dziesmu, un es nodomāju – bāc, arī Kinga gabals būtu labs tādā versijā! Nebija tikai padomā neviens, kurš to varētu izdarīt, jo pats es no datoriem mūzikas ziņā neko daudz nejēdzu." Pagājis laiciņš, un jau re:public sakarā iepazīts otrs remiksa autors "Green Age" jeb Aleksandrs Volks, kurš ir "Wolk Recording Studio" vadošais producents un strādājis arī pie grupas albuma. "Vārds pa vārdam, un nonācām pie domas, ka jātaisa tas remikss," turpina Ģirts. "Mēģinājumi dabūt vajadzīgās atļaujas beidzās neveiksmīgi, bet šis process tiek turpināts. Mums ir doma jau par vienu latviešu gabalu, kam ir krietni vienkāršāk dabūt atļaujas, un tad arī par vēl vienu ārzemju dziesmu, ko arī centīsimies pilnībā saskaņot, lai pēc tam remiksu varētu izmantot dažādiem mērķiem."

Sirds darbs

"re:public" menedžēšana aizņem lielāko Ģirta brīvā laika daļu. Tā sauktais nebrīvais laiks atvēlēts pamatdarbavietai – vides reklāmas aģentūrai "Clear Channel Latvia", kur Rožkalns ir pārdošanas menedžeris. "Vēl nesen piedzima dēls, un līdz ar to ģimene prasa vairāk laika," viņš saka, bet bez sūkstīšanās pieskaņas balsī. "Tāpat ir vēl dažādi projekti prātā. Un arī Dināra no "re:public" papildus taisa savu grupu, kur viņa būs frontbeibe. Arī šo projektu menedžēšu es."

Ģirts atzīst, ka menedžera lomā joprojām jūtas bērna autiņos, kas Latvijā ir normāla situācija. "Galvenais – jābūt gana aktīvam un jādara tas no sirds, nevis vienkārši jāzīmējas," viņš spriež. "Nekāda baigā nauda jau no tā nav, tāpēc tas ir tāds hobija darbs."

Ar re:public GRC patiesībā saista jau salīdzinoši ilga vēsture. Tieši viņš, nevis kādreizējais Prāta vētras bīdītājs Aldis Hofmanis, bija pirmais "Strēlnieces" autoru menedžeris, jo bijis klāt jau grupas formēšanās brīdī. "Pēc tam Aldis pamanīja grupu Bildēs 2002 un piedāvāja sadarbību," Ģirts stāsta. "Grupa piekrita, teiksim tā, izmantot Hofmaņa potenciālu. Es toreiz aizgāju arī no "Warner Music" pārstāvniecības, un man jau šķita, ka ar mūziku manā dzīvē ir cauri."

Tas izklausās gana dīvaini, jo mūzika Rožkalna dzīvē bijusi nozīmīga jau kopš bērnības. Četri no pieciem mammas brāļiem ir jūrnieki, un viens no viņiem 1986. gadā atvedis no "Cutty Sark" regates Anglijā Depeche Mode ierakstus. Tas arī bijis sākums Ģirta melomānijai.

Laikam pa priekšu

Skolas laikā sākās pirmā diskotēku spēlēšana. "Rakstīju no televizora, no MTV gabalus un atskaņoju skolas diskotēkā," viņš smej. "Problēma bija tāda, ka toreiz ne visiem bija MTV un es skrēju laikam pa priekšu. Pat Dr. Albanu sāku spēlēt tad, kad neviens tādu vēl nezināja."

Pirmais lielais lēciens kā dīdžejam Ģirtam bija 2001. gadā, kad otrreiz tika atvērts rokklubs Slepenais eksperiments. Viņš iekļāvās spēcīgā dīdžeju komandā un atminas šo laiku kā lielisku dzīves periodu. "Pēc tam sekoja uzspēlēšana Sarkanā, PuPu Lounge un citur, bet baigi arī vairāk neesmu spiedis uz to, lai kaut kur regulāri dīdžejotu," viņš saka. "Dažreiz uzstājos kā dīdžejs pirms un pēc re:public koncertiem!"

Par mūziku skaidrs, bet izrādās, ka nozīmīgu vietu Ģirta dzīvē aizņem arī ceļošana ar stopiem. Pēc dēla piedzimšanas šī lieta piebremzēta, taču citādi kopā ar draudzeni apceļota jau Francija un Itālija, vedot līdzi tikai telti un paliekot, kur pagadās. "Esam ar riteņiem arī apbraukuši apkārt igauņu Hījumā salai. Bez steigas."

Par vēl vienu savu hobiju Ģirts dēvē mūžīgās mācības. Tā arī nepabeidzis LU žurnālistus, viņš tagad ķēries jau pie uzņēmējdarbības vadības studijām Biznesa vadības koledžā.

Šogad viņam paliek 30, un, kā saka pats GRC, tam nav nekādas nozīmes. Tik vien, ka divnieks gadu skaita priekšā nomainās uz trijnieku. Pārējais esot sajūtas, un tās šobrīd uzrādot ļoti patīkamu līmeni.

***

Ģirts Rožkalns

- Menedžeris, dīdžejs

- Dzimis 1977. gada 29. jūnijā Talsos

- Mācījies Kursīšu pamatskolā, radinieku jūrnieku iespaidā par stūrmani Engures jūrskolā, Saldus ģimnāzijā, studējis komunikācijas zinātni un žurnālistiku Latvijas Universitātē, studē uzņēmējdarbības vadību Biznesa vadības koledžā

- Strādājis Vides aizsardzības kluba Zaļajā bibliotēkā, Nevalstisko organizāciju centrā, organizējis arī Nevalstisko organizāciju forumu, reklāmas aģentūrā par kurjeru ar vēlmi atiet no atbildīga darba stresa, par BMG un vēlāk Warner Music pārstāvi Latvijā, strādā vides reklāmas aģentūrā Clear Channel Latvia par pārdošanas menedžeri, menedžē grupu re:public, uzspēlē kā dīdžejs, kļuvis arī par dziesmu remiksētāju

- Strādājot BMG, panācis, ka Latvijā kļūst populārs un pat iegūst zelta disku pirms tam šeit nezināms mākslinieks Makss Rābe kopā ar Palast Orchester

- Dzīvo Salaspilī kopā ar draudzeni un dēlu

***

Jānis Rībens, Ģirta menedžētās grupas re:public vokālists: "Man patīk, ka Ģirts ir visnotaļ radošs un darbaspējīgs cilvēks. Viņš gan menedžē mūsu grupu, gan pats cenšas radoši izpausties, kas dzirdams arī B. B. Kinga dziesmas remiksā. Vēl man patīk viņa īpašība teikt to, ko domā, nevis runāt aplinkus. Viņš neko nevelk garumā, tāpēc arī tiek galā ar saviem darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu