Ģertrūdes baznīcā izskanēs J. S. Baha «Jāņa pasija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdien, 26. martā plkst. 17 Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā tiks atskaņota J.S. Baha «Jāņa pasija»(BWV 245) diriģenta Andra Veismaņa vadībā. «Baha oratorija «Jāņa pasija» ir ciešanu laika visiespaidīgākais darbs, kuru vienmēr ir aizraujoši atskaņot. Pasijā atspoguļotais Jēzus ciešanu stāsts ļauj gan izpildītājiem, gan klausītājiem iejusties un līdzpārdzīvot Ģetzemanes dārza notikumus un stāstu par Jēzus nāvi pie Krusta,» saka Andris Veismanis.

Pasija vēsta par Kristus pēdējām dzīves dienām. Šie notikumi ik gadu pirms Lieldienām joprojām tiek īpaši pieminēti kristīgajā pasaulē. Kompozīcijā izmantots Bībeles teksts no Sv. Jāņa evaņģēlija. Šis liturģiskais darbs pirmo reizi atskaņots drīz pēc Baha 39.dzimšanas dienas, 1724. gada Lielajā Piektdienā. Darbs veidots divās daļās, ko veido kora dziesmas, solo ārijas un rečitatīvi, un tā kopējais atskaņojuma ilgums ir aptuveni viena stunda un četrdesmit minūtes.

Atskaņojumā piedalīsies Vidzemes kamerorķestris, Emīla Dārziņa jauktais koris un solisti - Mārtiņš Zvīgulis kā evaņģēlists, Kalvis Kalniņš kā Jēzus, kā arī Jolanta Strikaite – Lapiņa, Laura Grecka un Eduards Vācietis. Pozitīvu spēlēs Jānis Pelše.

Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Atlaides pensionāriem, skolēniem un studentiem.

Koncertu rīko Emīla Dārziņa biedrība, atbalstu sniedz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu