Right Said Fred dziedātājs cieš no homofobiem (142)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdien Maskavā notikušajā geju tiesību atbalstītāju gājienā cietis arī "Right Said Fred" dziedātājs Ričards Feirbrass.

Krievijas geju kopienas līderis Nikolajs Aleksejevs un vairāki citi, arī Vācijas parlamenta deputāts, tika aizturēti pie ēkas Maskavas centrā, sākoties demonstrācijai, kurā piedalījās vairāki desmiti homoseksuāļu tiesību aktīvistu. Jāpiebilst, Maskavas mērs Jurijs Lužkovs gājienu, kurā piedalījās arī vairāki Eiropas politiķi, bija aizliedzis.

Gājiena dalībnieku pulcēšanās vietā bija ieradušies arī desmitiem ultranacionālistu un daži no viņiem sita un spārdīja geju demonstrantus, kamēr neiejaucās milicija un neizšķīra abas puses.

Feirbrass saņēma sitienu pa seju brīdī, kad runāja ar kādu žurnālistu. Fotogrāfijā, kuru Feirbrass nosūtījis presei, redzams, ka viņa seja ir asinīs un zem kreisās acs ir dziļš ievainojums.

Gājienā piedalījušās arī skandalozā dueta Tatu dalībnieces, un Jūlija Katina vairākiem žurnālistiem izteikusi savu sašutumu par to, ka „ir cilvēki, kas uzskata, ka ir tiesīgi neļaut citiem mīlēt tā, kā viņi paši to vēlās”. Gājiena laikā tika arestēti vairāki desmiti dalībnieku. Bet ārzemju prese jau asi kritizējusi Maskavas milicijas un pilsētas vadības attieksmi pret gājiena organizatoriem.

Pagājušajā gadā aizliegtās geju parādes laikā Maskavā milicija apcietināja vairāk nekā 100 cilvēku.

Komentāri (142)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu