Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (3.d.) (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām ieskatu šā gada mūzikas albumos, kurus par šedevriem gan dēvēt būtu pārlieku drosmīgi, taču katrā no tiem ir atrodams vismaz viens vērtīgs skaņdarbs.

TVNET mūzikas apsaktu vērtējuma skalā neviens no šiem ierakstiem nav pārvarējis 8/12 atzīmi, taču atsevišķu skaņdarbu dēļ šie ieraksti tomēr būtu pieminēšanas vērti. Daudzi no šeit atlasītajiem skaņdarbiem nemaz nav izdoti atsevišķi kā singli.

1. Bobby Valentino "Anonymous":

Vēl viens R&B jaunpienācējs - bijušais grupiņas "Mista" dalībnieks Bobijs Valentino (Bobby Valentino) par saviem panākumiem var būt pateicīgs pēdējo gadu hitu ražošanas mašīnai Timbalandam. 8. maijā klajā nācis 27 gadus vecā jaunieša otrais soloalbums "Special Occasion" un no tā vadošais singls ir lieliskais "Anonymous", ko pēc savas Džastina Timberleika dziesmas "My Love" parauga "uzcepis" Timbalands. Blakus Omarion "Ice Box" - šis ir viens no gada perfektākajiem komercmūzikas hitiem.

2. Tori Amos "Bouncing Off Clouds":

1. maijā amerikāņu dziedātāja un pianiste Torija Eimosa (Tori Amos) laidusi klajā jaunu studijas albumu. "American Doll Posse" ir viņas pirmais jaunais studijas ieraksts vairāk nekā divu gadu laikā (kopš 2005. gada ). Ieraksta lielākais mīnuss - spēcīgu, prātā paliekošu dziesmu trūkums, kā izņēmumums varbūt vienīgi šis - "Bouncing Off Clouds".

3. Rufus Wainwright "Going To a Town":

Dziesminieks Rufuss Veinraits (Rufus Wainwright) 14. maijā laidis klajā jaunu studijas plati "Release The Stars", kurā, manuprāt, diemžēl nedaudz pārforsējis ar epohāliem stīgu aranžējumiem, kopumā atstājot samocīta un pārlieku ambicioza ieraksta iespaidu. Patīkams izņēmums ir radio draudzīgais pirmais singls "Going To a Town", kas Rufusa vokālo īpatnību un dziesmas dramaturģijas dēļ varētu konkurēt ar Radiohead "Ok Cumputer" ēras daiŗadi.

"Tell me do you really think you go to hell for having loved?"

4. The Rosebuds "Get Up and Get Out"

Ziemeļkarolīnas kolektīvs The Rosebuds aprīlī laida klajā savu jaunāko plati "Night of the Furies" - no tās "Get Up and Get Out" ir pacilājošs un melodisks indī deju mūzikas paraugs. Patiesībā tradicionāla popdziesma (labā nozīmē).

5. Charlotte Hatherley "I Want You to Know":

Bijusī grupas Ash ģitāriste Šarlote Hezerlija (Charlotte Hatherley) šogad izdevusi nu jau otro soloplati, turpinot koķetēt ar 90. gadu sākuma ģitārmūzikas un "shoegaze" virziena estētiku. "I Want You to Know" varbūt nestāv blakus "Lush", "Echobelly" vai "Breeders" labākajiem skaņdarbiem, taču kopumā šis singls ir visnotaļ izdevies.

6. The Zincs "Coward''s Corral":

Britu dziesminieka Džeimsa Elingtona (James Elkington) Čikāgā rezidējošā grupa The Zincs savulaik koncertējusi kopā ar Sea And Cake. Atsevišķi muzikāli elementi arī nedaudz vieno šīs grupas, taču Elingtona sulīgais baritons piemet skanējumam klāt savdabīgu 80. gadu sākuma ģitārmūzikas auru. Plati "Black Pompadour" producējis Tortoise skaņu vīrs Džons Makeintairs (John McEntire) un to izdod prestižā ierakstu izdevniecība "Thrill Jockey". Šeit izceltais "Coward''s Corral" diemžēl nav izdots kā singls, kaut, manuprāt, ir plates veiksmīgākais skaņdarbs.

7. 1990s "See You At The Lights":

Savulaik šajā skotu rokgrupā kā dalībnieki darbojās arī Franz Ferdinand līderi - dziedātājs Alekss Kapranoss (Alex Kapranos) un basģitārists Pols Tomsons (Paul Thomson). "Cookies", kas izdots 14. maijā ir trio 1990s debijas plate, kurā vislipīgākais ir pēdējais singls "See You At The Lights", ko producējis bijušais Suede ģitārists Bernads Batlers (Bernard Butler) - ļoti "francferdinandisks" ...

8. Lucky Soul "Struck Dumb":

Pagājušogad meitenes kokteiļkleitiņās "The Pipettes" to jau izdarīja. Grīnvičas kolektīvam Lucky Soul diemžēl nav tik labas melodijas, kaut blondās solistes Alija Hovardes (Ali Howard) harisma ir pietiekoši spēcīga, lai rosinātu asociācijas ar Fila Spektora ēras mūziku. Labākais albuma skaņdarbs, manuprāt, ir "Struck Dumb", kas nemaz kā singls nav izdots. Ļoti lipīgs!

9. Manic Street Preachers ft Nina Persson "Your Love Alone Is Not Enough":

Mani pilnīgi nepārliecina šur tur britu presē kultivētais viedoklis, ka "manics" ir atgriezušies pie savām roka saknēm. Vīru laiks tomēr jau sen pagājis, savukārt tandēms singlā "Your Love Alone Is Not Enough" ar "Cardigans" zvaigzni Ninu Pēršoni ir teicams pophits. Vairāk tādu dziesmu ...

10. The Clientele "I Hope I Know You":

Londonas kolektīvs The Clientele, līdzīgi kā Cat Power vai Lambchop savu trešo studijas darbu devies ierakstīt uz kantri mūzikas galvaspilsētu Nešvilu. Rezultāts ir interesants, taču, manuprāt, pārlieku vienmuļš. Pēc vairākām noklausīšanās reizēm, izcelt vēlētos "lambčopisko" "I Hope I Know You". Izskatās, ka tomēr grupas raupjais nepieradinātais debijas ieraksts paliks nepārspēts.

11. Säkert! "Vi Kommer Att Dö Samtidigt":

Zviedru kolektīvs, kā jau daudzi viņu tautieši, prot ierakstīt izcili melodiskus indīpopa ierakstus. Šis viens no svaigākajiem - "Vi Kommer Att Dö Samtidigt".

12. Dolores O''Riordan "Ordinary Day":

90. gados superpopulārās īru grupas "The Cranberries" dziedātāja Doloresa Oriordana (Dolores O''Riordan) atgriezusies ar savu pirmo soloalbumu "Are You Listening". Muzikāli plate balansē starp vecajām "The Cranberries" liriskajām melodijām un pat Evanesence raksturīgiem roka izlēcieniem, kas diemžēl ar smagām ģitārām nogremdē visu albumu kopumā. "Ordinary Day" ir vienkārši jauka atkalredzēšanās ...

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu