"Dirty Deal Cafe" Andrejsalā Somijas elektroniskā deju mūzika (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. maijā kultūras mezglā "Dirty Deal Cafe" tiks atklāta Somijas elektroniskās deju mūzikas un dancehall regeja mūzikas pasākumu sērija "Finvaders".

Pirmais sērijas "Finvaders" pasākums tiks veltīts "Elektro/8Bit chip" mūzikai, kā instrumentus izmantojot "Nintendo Gameboy" spēļu konsoles.

Šis elektroniskās mūzikas novirziens ir īpaši interesants pasākuma apmeklētājiem - no malas vērojot mākslinieku darbību ar viņu instrumentiem, tā atgādina dīkdienīgu laika nosišanu, tomēr mūziķi izvilina no šiem kabatas formāta aparātiem spēcīgas un savdabīgas skaņas, kas savijas aizraujošās kompozīcijās.

Pasākuma ietvaros notiks Ziemeļvalstu VJ sanāksmes prezentācija, kas ietilpst mediju mākslas festivāla "Pixelache" programmā, kuru vadīs VJ Hahmo. Viņš sniegs priekšlasījumu un demonstrēs videomateriālus, kuros dokumentēta festivāla "Pixelache" norise. "Pixelache" ik gadu notiek Helsinkos no 29. marta līdz 1. aprīlim, tajā pulcējas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu VJ un multimediju mākslinieki. Sanāksmē vīdžeji prezentē savus sasniegumus, dalās pieredzē, apspriež dažādus jautājumus.

Zaggas "Space Garage" telpās notiks radošā darbnīca, kuru vadīs "Association of Experimental Electronics" (Eksperimentālās elektronikas asociācija). "AOEE" darbības pamatā ir ideja, ka katru ierīci, ar kuru var pārveidotu strāvu, var izmantot kā mūzikas instrumentu.

Latvijā līdz šim nebijušu "Elektro/8Bit chip" mūzikas priekšnesumus sniegs šādi somu mākslinieki:

Huoratron galvenie instrumenti ir divi īpaši pārveidoti "Nintendo" spēļu aparāti, kuri ir pārvērsti par mūzikas instrumentiem. "Huoratron" gūst publikas atzinību ar intensīvu dzīvo uzstāšanos. Viņš saņēmis neatslābstošus mediju uzmanības apliecinājumus un ir pieminēts neskaitāmās publikācijās kā dzimtajā Somijā, tā arī ārzemēs. Huoratron ir koncertējis ASV, Krievijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā un citur.

Viideo: Huoratron "Assume Position":

Tatu Metsetehti jeb Mesak ir iemantojis plašu starptautiskas auditorijas atzinību kā viens no labākajiem Eiropas elektromūzikas radītājiem gan darbojoties vienatnē, gan kopā ar savu grupu "Mr Velcro Fastener". Viņa sintezatora programmēšanas prasmes un mūziķa talants ir apbrīnas vērts, un to pienācīgi novērtējušas izdevniecības, kas izdevušas viņa mūziku – i220, Merck, Keys of Life un Tie Entertainment.

Video: Mesak "Popkumm":

Xploitec ir videomākslinieku VJ PHOQ un VJ 304 kopprojekts, kurš darbojas jau kopš 2003. gada. Xploitec vizualizācijas ir balstītas uz iepriekš apstrādāta materiāla miksēšanu ar reāllaika video no pasākuma norises vietas. Xploitec uzstājas klubos un mākslas pasākumos, savā daiļradē sapludinot visdažādāko vizuālo informāciju, kas aptver mūsu esību.

The Pussykillers ir 3 Madonas badboys projekts. Savās audio+video performancēs viņi lielākoties izmanto Nintendo spēļu konsoles un savas balsis. Viņi radot mūziku, lai liktu klausītājiem raudāt, izdzirdot šīs melodijas no bērnības, kas atgādina naktis kad spēlējāt savu Nintendo. The Pussykillers nav konkrēta stila, tas ko viņi veido ir no IDM līdz speedcore un noise. The Pussykillers pagaidām izdotas 3 relīzes. (dramacore.com / northamericanhardcore.com / floppyswop.co.uk).

Video: The Pussykillers:

Kodek veido mūziku jau kopš 2000. gada, izmantojot analogo aparatūru un programmatūras. Viņš ir fanātisks breakcore producents, kurš nodarbojas arī ar 8Bit chip mūziku. 2006.gadā Kodek izveidoja savu interneta mūzikas izdevniecību DEXANDTHECITY, kurā tiek publicēti citi latviešu un ārzemju mākslinieku darbi. Kodek ir arī The Pussykillers bundzinieks un efektu veidotājs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu