Braunam pārbaudes laiks un aizliegums tuvoties Rianai (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Losandželosas Augstākā tiesa Rianas (Rihanna) piekaušanas lietā otrdien piespriedusi dziedātājam Krisam Braunam (Chris Brown) piecu gadu pārbaudes laiku, sešus mēnešus sabiedriskajos darbos, kā arī aizliegumu tuvoties viņa bijušajai draudzenei piecus gadus.

20 gadus vecajam dziedātājam, kurš uz sprieduma nolasīšanu bija ieradies kopā ar savu māti un miesassargiem, noteikts aizliegums tuvoties bijušajai mīļotajai tuvāk par 90 metriem. Savukārt mūzikas industrijas publisko pasākumu laikā ierobežojums samazināts līdz deviņiem metriem.

Losandželosas Augstākās tiesas tiesnese Patrīsija Šnega norādīja Braunam, ka, ja viņš pārkāps kādu no sprieduma punktiem, 20 gadus vecais mūziķis var nonākt cietumā.

Brauns izcietīs sodu savā dzimtajā Virdžīnijas štatā, tomēr reizi trijos mēnešos viņam būs jādodas uz Losandželosu, lai tiesnesei Patrīcijai Šnegai atskaitītos par paveikto. Viņa sabiedrisko darbu izpildi pārraudzīs Ričmondas policijas vadītājs. Tiesnese norādīja, ka vēlas, lai Brauns veic fizisku darbu, nevis tādus sabiedriski derīgos darbus kā jauniešu izglītošana. Dziedātājam būs arī jāapmeklē gadu ilgas konsultācijas par vardarbību ģimenē.

"Manuprāt, fizisks spiedu darbs būtu atbilstošāks par darbiem sabiedrības labā," uzskata lietas tiesnese.

Braunam nāksies veikt tādus darbus kā "atkritumu uzlasīšana, mašīnu mazgāšana, kā arī dažādu laukumu uzkopšana", paskaidroja Šnega.

Dziedātājam būs jāpiedalās arī kādas katoļu draudzes labdarības pasākumos.

Tāpat popzvaigznei gada garumā noteikts apmeklēt lekcijas par vardarbību ģimenē.

Tiesnese arī paziņojusi, ka ir dzirdējusi masu medijos izskanējušās baumas, ka, iespējams, abi dziedātāji varētu tikties, neskatoties uz noteikto aizliegumu. Viņa uzsver, ka nekas tamlīdzīgs nav pieļaujams.

"Šis ir kriminālnoziegums. Ja dziedātājs pārkāps tiesas noteiktās prasības, viņš var nonākt cietumā," informē Šnega.

Savukārt prokurora pārstāvis norāda, ka "lietas lēmums ir taisnīgs. Tā izpilde tagad ir Brauna ziņā".

R&B zvaigzne paziņojusi, ka lēmumu izprot, tomēr pēc tā nolasīšanas nedz pats dziedātājs, nedz viņa advokāts plašākus komentārus sniegt nevēlējās.

Sprieduma pasludināšana bija paredzēta trešdien, taču Brauna advokāts Marks Geragoss lūdza, lai tiesas noklausīšanās notiek dienu ātrāk. Iepriekšējo reizi tiesas sprieduma pasludināšana tika atlikta, jo Šnega nebija saņēmusi informāciju no Virdžīnijas štata varas pārstāvjiem, vai Brauns varēs veikt sabiedriskos darbus štata teritorijā.

Kā ziņots iepriekš, Brauns izvairījās no cietumsoda, 22.jūnijā atzīstot savu vainu uzbrukumā, kas notika naktī pirms "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijas, kur abiem mūziķiem vajadzēja uzstāties. Kā liecina tiesas dokumenti, Brauns sitis Rianas galvu pret mašīnas logu un tad vairākas reizes sitis un kodis. Ievainojumu dēļ Riana bija spiesta atcelt ne vien savu uzstāšanos mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā, bet arī koncertu Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā.

Februāra uzbrukums nebija pirmais gadījums, kad Brauns pacēla roku pret savu bijušo draudzeni.

Pirmais starpgadījums notika Eiropā, kad starp abiem māksliniekiem izcēlās asu vārdu apmaiņa, pēc kuras Riana Krisu iepļaukāja. Jaunais dziedātājs nepalika atbildi parādā un pagrūda savu mīļoto pret sienu.

Savukārt otrais ķīviņš atgadījās trīs nedēļas pirms februāra incidenta, kad pāris bija devies izbraucienā ar "Range Rover" markas automašīnu Rianas dzimtenē Barbadosā. Pēkšņi Brauns izleca no mašīnas un izsita abus priekšējos stiklus. Negadījumā neviens nav cietis.

Saskaņā ar pieejamo informāciju par šiem diviem starpgadījumiem policijai ziņots netika.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu