Eirovīzija: Latvija ir pirmā starp Rietumeiropas valstīm (33)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa rezultāti sarūgtināja Latvijas pārstāvjus, taču jābūt lepniem, ka Latvija ir pirmā starp Rietumeiropas valstīm, sacīja Eirovīzijas nacionālās atlases konkursa producente Iveta Lepeško.

Lepeško norādīja, ka konkursa rīkotāji ir gandarīti par to, kā uzstājās Latvijas mūziķu apvienība "Bonaparti.LV" - "ar skaistu dziesmu, kurā nebija ne dejošanas, ne vingrošanas, ne citu krāšņu efektu, bet skanēja melodija un mūziķu acīs bija patiesums".

Balsošanas rezultāti visus, protams, ir sarūgtinājuši, bet ne "satriekuši pīšļos", jo tāda ir Eirovīzija, un, skatoties pēc rezultātiem, ir skaidrs, kas par ko balso, cik liela nozīme ir visiem pārējiem apstākļiem, mazāk gan pašai dziesmai, norādīja Eirovīzijas nacionālās atlases konkursa producente.

"Taču Rietumeiropas valstu vidū Latvija ieņēma pirmo vietu, jo aiz mums palika tādas lielas valstīs kā Vācija, Francija, Spānija, Anglija, kā arī visas Skandināvijas valstis, tāpēc ar to arī jālepojas," uzsvēra Lepeško.

Jau ziņots, ka Latvijas mūziķu apvienība "Bonaparti.LV" ar dziesmu "Questa Notte" 52.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Helsinkos ierindojās 16.vietā.

"Bonaparti.LV" Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālā saņēma 54 punktus. No Lietuvas, Igaunijas un Īrijas Latvijas mūziķi saņēma pa desmit punktiem, no Slovēnijas - sešus, no Maltas un Lielbritānijas - pa četriem, no Norvēģijas un Nīderlandes - pa trim, no Rumānijas - divus, no Horvātijas un Polijas - pa vienam punktam.

Latvijai arī nākamgad dalība Eirovīzijas dziesmu konkursā būs jāsāk no pusfināla.

Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Marija Šerifoviča no Serbijas ar dziesmu "Molitva" - 268 punkti, otrā palika Verka Serdjučka no Ukrainas ar dziesmu "Dancing Lasha Tumbai" - 235 punkti, bet trešo vietu ieguva Krievijas grupa "Serebro" ar dziesmu "Song #1" - 207 punkti.

"Bonaparti.LV" ir sešu Latvijā pazīstamu tenoru apvienība, kas tika izveidota 2007.gadā speciāli nacionālajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. "Bonaparti.LV" veido grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieki Normunds Jakušonoks, Kaspars Tīmanis un Andris Ābelīte, grupas "Bet bet" solists Zigfrīds Muktupāvels, grupas "Cacao" solists Andris Ērglis, kā arī Latvijā dzīvojošais itālietis Roberto Meloni.

"Bonaparti.LV" izpildīto dziesmu "Questa Notte" 2006.gadā sarakstīja zviedru komponists Kjells Jenstigs ar nosaukumu "Tomorrow". Komponists dziesmu iesniedza 2007.gada Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases konkursam. Konkursa vajadzībām tika nomainīts gan sākotnējais dziesmas teksts, gan valoda.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu