Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (2.d.) (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Turpinām ieskatu dažos šogad izdotajos skaņu ierakstos, kuri diemžēl šādu vai tādu iemeslu dēļ īsti nav pieskatāmi izcilām mūzikas pērlēm, taču katrā no tiem atrodami atsevišķi augstvērtīgi un uzmanības vērti skaņdarbi.

1. Blonde Redhead "23"

Itāļu/japāņu neatkarīgās mūzikas trio Blonde Redhead ierakstus izdod jau kopš 90. gadu vidus. Šā gada 10. aprīlī leģendārā mūzikas izdevniecība "4AD" laidusi klajā jaunu grupas studijas albumu "23". Plates titulskaņdarbs "23" ieturēts labākajās 90. gadu sākuma "shoegaze" žanra tradīcijās. Vokālistes Kazu Makino balss un itāļu brāļu Simones un Amedeo skaņu siena atsauc atmiņā kaut ko no 90. gadu grupas Lush skaņu estētikas.

2. Lloyd "You"

21 gadu vecais amerikāņu R&B dzedonis Lloyd (Lloyd Harlin Polite Jr.) šogad izdevis savu otro studijas darbu "Street Love". Plates centrālais hits ierakstīts kopā ar reperi Lilu Veinu (Lil Wayne), un tajā izmantots 80. gadu popgrupas Spandau Ballet dziesmas "True" sempls. Citādi skaņdarbs, protams, nebūtu pieminēšanas vērts.

3. Andrew Bird "Imitosis"

Čikāgas dziesminieks un vijolnieks Endrjū Bērds (Andrew Bird) izdevis jaunu albumu "Armchair Apocrypha". No tā "Imitosis" ir izcils!

4. Willy Mason "Save Myself"

Amerikāņu dziesminieks Villijs Meisons (Willy Mason) pēc simpātiskā 2004. gada ieraksta "Where the Humans Eat" 5. martā atgriezies ar jaunu albumu "If the Ocean Gets Rough". Savulaik Villijam palīdzīgu roku sniedza pats Konors Obersts (Conor Oberst), parakstīdams ar puisi savas izdevniecības līgumu. Visticamāk, Meisons vēsturē ieies ar savu brīnišķīgo 2005. gada singlu "Oxygen", taču arī šis - "Save Myself" nav zemē metams.

6. Maximo Park "Our Velocity"

Man nekad īsti nav paticis šis britu ansamblis, taču jaunākais singls "Our Velocity" no 2. aprīlī izdotā tvarta "Our Earthly Pleasures" ir perfekts sintezatorroka paraugs. Skaņdarbam ir vairākas daļas, lieliska melodija, enerģija un fantastisks sintezatora solo.

5. WinterKids "Adore"

Jaunais Surejas pilsētas kvintets WinterKids nav tradicionāls britroka ansamblis. Puišu debijas albumā "Memoirs" sakausētas Amerikas emoroka ietekmes, postpanka idejas un britpopa atskaņas. Mans favorīts no šīs plates ir "Adore", kurā galvenā "odziņa" ir 19 gadus vecās Hannas Snaideres (Hannah Snider) iedziedātā partija: "Tah tah ... Tah tah tah tah". Iespējams, tieši WinterKids drīz kļūs par amerikanizētās britu mūzikas jauno seju!

7. David Karsten Daniels "Jesus and the Devil"

Ziemeļkarolīnas trubadūrs Deivids Karstens Daniels (David Karsten Daniels) izdevis savu ceturto albumu "Sharp Teeth". Tā jau šis puisis ne ar ko īpašu neizceļas, taču "Jesus and the Devil" tomēr ir pieminēšanas vērts skaņdarbs. Turklāt plati izdod "Sigur Ros" un "Mum" mājvieta - "Fat Cat". Interesants ir arī albuma vāciņš...

8. Shitdisco "Reactor Party"

Par Glāzgovas Shitdisco diez vai kāds runātu, ja nebūtu noticis Klaxons fenomens. Shitdisco, tāpat kā "klaksoni", uzskatāmi par britu "jaunā reiva" kustība pārstāvjiem, taču skotu puišu 16. aprīlī izdotais debijas albums "Kingdom of Fear" nav tik niansēti producēts, turklāt arī pašas dziesmas ir švakas ... izcelt varētu varbūt vienīgi šo - "Reactor Party".

9. Ocean Colour Scene "I Told You So":

Viena no 90. gadu vidus britu populārākajām rokgrupām - Birmingemas kolektīvs Ocean Colour Scene (OCS) - 30. aprīlī laidusi klajā jaunu studijas plati. Ieraksts ar nosaukumu "On The Leyline" pirmajā nedēļā spēja uzkāpt līdz Apvienotās Karalistes albumu topa 37. vietai, savukārt galvenais singls "I Told You So" - tikai 34. Skaņdarbs ļauj kavēties nostalģiskās atmiņās par 90. gadu britroka renesansi...

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu