"Aile Jazz" uzstāsies dziedātāja Lagija Freizere (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas džeza mūzikas festivālā "Aile Jazz", kas notiks no 11.aprīļa līdz 26.aprīlim, uzstāsies dziedātāja Lagija Freizere, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Hmieļevska.

12.aprīlī temperamentīgā afroamerikāņu izcelsmes dziedātāja Freizere uz Liepājas teātra skatuves muzicēs kopā ar vairākiem skandināvu džezmeņiem pieredzes bagātā zviedru diriģenta, komponista un aranžētāja Andersa Berglunda vadībā koncertā "Temperamentīgā Skandināvija".

Pirms pieciem gadiem viesojoties Liepājā, "Liepājas metalurga" 120 gadu jubilejas koncertā, Freizeres un Roberta Velsa radošais tandēms vairāku tūkstošu klausītāju sajūsmu esot uzkurinājis tā, ka sarīkots papildkoncerts.

Plašā diapazona un spēcīgās balss dēļ Freizeri mēdzot salīdzināt ar slaveno ASV dziedātāju un komponisti Aretu Franklinu, kura iemantojusi "soul" mūzikas karalienes vārdu.

Afroamerikāņu izcelsmes dziedātāja savu profesionālās mūziķes karjeru sāka kā pianiste un tikai augstskolas laikā pievērsās dziedāšanai, iegūstot maģistra grādu vokālajā dziedāšanā un aktierspēlē Maiami universitātē ASV. Viņas sirdij vistuvākā ir "soul", "funk" un džeza mūzika, taču māksliniecei ir arī liela Brodvejas pieredze.

Savas karjeras laikā dziedātāja filmējusies spriedzes filmā "The Specialist" ar Silvestra Stalones un Šāronas Stounas piedalīšanos, izpildot divas dziesmas, no kurām viena, "Shower Me With Love", sasniegusi pat "Billboards" saraksta otro vietu. Tāpat mūziķe strādājusi ar tādām slavenībām kā Vitnija Hjūstone un Dženifera Lopesa.

Kādā no koncerttūrēm pa Eiropu Freizere satika arī savu mīlestību un 2001.gadā no ASV pārcēlās uz pastāvīgu dzīvi Zviedrijā.

Līdzās sadarbībai ar Velsu šovā "Rapsodija roka stilā" Freizere Malmes operā un muzikālajā teātrī atveidojusi Anitas lomu "Vestsaidas stāstā". Neskatoties uz lielisko piedāvājumu Malmes operas uzvedumā atveidot Karmenu, Freizere no lomas atteikusies, vēloties lielāku daļu sava laika veltīt džeza un populārajai mūzikai, tāpēc 2005. un 2006.gadā ar savu "r&b" grupu viņa piedalījās nozīmīgākajos Skandināvijas un Eiropas džeza festivālos.

11.aprīlī festivālu atklās pasaules klases bundzinieks un perkusionists Braiens Melvins ar programmu "Beatlejazz", kurā skanēs labi pazīstamās grupas "The Beatles" melodijas neparastos džeza aranžējumos.

Vēl viena festivāla lielā zvaigzne būs Igors Butmans - saksofonists, kurš meistarīgi pārvalda savu instrumentu un pārsteidz ar emocionāli piesātināto muzicēšanu gan kā solists, gan kā viņa vārdā nosauktā Krievijas džeza zvaigžņu orķestra līderis. Viņš būs festivāla viesis 25.aprīļa vakarā un muzicēs ar savu džeza orķestri.

Hmieļevska informēja, ka festivāls šogad klausītājiem piedāvās pavisam sešus koncertus, to skaitā vienu bezmaksas koncertu Liepājas Rožu laukumā, un pārsteigs ar plašu ģeogrāfiju un stilu daudzveidību.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu