Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (1.d.) (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lieki, protams, atgādināt, ka pasaulē katru gadu tiek ierakstīti un izdoti tūkstošiem mūzikas albumu, taču reizēm nav nepieciešams tos visus apzināt un noklausīties (tas nemaz arī nav iespējams).

Piedāvāju savdabīgu ieskatu dažos šogad izdotajos skaņu ierakstos, kuri diemžēl vienu vai otru iemeslu dēļ īsti nav pieskatāmi izcilām mūzikas pērlēm, taču katrā no tiem atrodami atsevišķi augstvērtīgi un uzmanības vērti skaņdarbi. Diemžēl ne vienmēr kāda viduvēja albuma labākais skaņdarbs ir vienlaicīgi arī izdotais singls (tāda kā albuma vizītkarte), bieži vien, manuprāt, interesantākās dziesmas paliek atsevišķu neveiksmīgu singlu ēnā un tā arī īsti līdz klausītājam nenonāk. Piedāvāju dažus lieliskus singlus un dažus lieliskus nesinglus no ne tik lieliskiem albumiem.

1. Julie Doiron "No More":

Kanādas dziesminiece Džūlija Doirona (Julie Doiron) šogad izdevusi jaunu albumu "Woke Myself Up". Kaut arī plate nav izcils meistardarbs (starp citu kopumā diezgan labs albums), rekomendēju savai auto vai iPoda izlasei pievienot šo skaņdarbu:

2. Mr. Hudson and The Library "Too Late, Too Late":

Londonas popregeja grupa Mr Hudson & The Library šogad martā laidusi klajā debijas plati "A Tale of Two Cities". Melodiskais singls "Too Late, Too Late" ir lielisks radiodraudzīga popsingla paraugs.

3. Robert Gomez "Closer Still":

Par šo jauno dziesminieku jūsmo gan Nora Džounsa, gan "Cocteau Twins" Saimons Reimonds (Simon Raymonde). Gomeza debijas plate “Brand New Towns” laista klajā izdevniecības "Bella Union" apgādā 20. martā.

4. Aqueduct "Living A Lie":

Sietlas muzikālā apvienība Aqueduct būtībā ir viens cilvēks - Deivids Terijs (David Terry). Mākslinieka otrais studijas darbs "Or Give Me Death" diemžēl nav uzskatāms par izcilu, taču, līdzīgi kā debijas platē, arī šeit ir atrodamas dažas muzikālas pērles. Pirmkārt jau ievadošais "Lying In The Bed I''ve Made". Dīvaini, ka šis skaņdarbs nav izdots kā singls (varbūt jāpagaida), bet pagaidām varam noskatīties Aqueduct pirmo singlu "Living A Lie".

5. Omarion "Ice Box":

Amerikas R&B mūzikā ienākuši vairāki jauni vārdi, viens no tādiem 22 gadus vecais Omarions (savulaik B2K dalībnieks). Puiša otrais soloieraksts "21" ir tradicionāls R&B komercprodukts, taču "karstās rokas" Timbalanda producētais "Ice Box", manuprāt, ir ļoti labs!

6. The Noisettes "Don''t Give Up":

Kolorītās Londonas rokgrupas "The Noisettes" galvenais trumpis ir melnādainā soliste un basisģitāriste Šinga Šoniva (Shingai Shoniwa), kaut arī apvienības debijas plate "What''s the Time Mr. Wolf?" ir diezgan viduvēja, ievadošais "Don''t Give Up" droši var stāvēt līdzās P.J. Harvey labākajiem darbiem.

7. Money Mark "Pick Up The Pieces":

Ņujorkas hiphopa kolektīva The Beastie Boys radošais kolēģis un "ceturtais bīstijs" Manijs Marks (Money Mark) laidis klajā savu septīto soloierakstu. 27. februārī klajā nācis Marka Ramosa Nišitas (Mark Ramos-Nishita) aka Money Mark (pirmais kopš 2001. gada plates "Change is Coming") ieraksts "Brand New By Tomorrow". Darbu producējis The Beastie Boys ilggadējais skaņu vīrs Mario Kaldato (Mario Caldato Jr).

Kā sesiju mūziķi šajā ne tik eksperimentālajā (salīdzinoši ar iepriekšējiem CD) dziesmu albumā piedalās leģendārais sesiju basģitārists Karols Keijs (Carol Kaye) - strādājis ar Filu Spektoru (Phil Spector) un Braienu Vilsonu (Brian Wilson), kā arī bundzinieks Džims Keltners (Jim Keltner) - visu bītlu soloierakstu pastāvīgs dalībnieks.

8. The Rakes "We Danced Together":

Pirms diviem gadiem, kad gaisā vēl valdīja postpanka strāvas ar "Franz Ferdinand" priekšgalā, Londonas kvartets "The Rakes" ar debijas plati "Capture/Release" spēja kļūt par jaunu "karstu" atklājumu. Diemžēl puišiem pietrūka labu dziesmu, lai sasniegtu ko vairāk. Varbūt jaunās plates veiksmīgais singls "We Danced Together" būs grupas jaunais ceļa rādītājs?

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu