Dzintaros divi "Summertime - aicina Inese Galante" koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinoties 5.starptautiskajam mūzikas festivālam "Summertime - aicina Inese Galante", šodien plkst.18 Dzintaru Mazajā koncertzālē notiks koncerts "Ceļojums uz Itāliju", bet plkst.20.30 Dzintaru koncertzālē muzicēs bundzinieku ansamblis "Taiko drummers" no Japānas.

Koncertā "Ceļojums uz Itāliju" piedalīsies Inese Galante (soprāns), Irina Dolženko (mecosoprāns, Krievija), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Anatolijs Safiuļins (bass), Ramons Jaffē (čells) un Inna Davidova (klavieres). Programmā saknēs Doniceti, Bellīni, Rosīni, Respīgi un Tosti mūzika.

Savukārt vēlāk Dzintaru koncertzālē būs baudāms mistiskā mūzikas instrumenta taiko skanējums. Kā stāsta festivāla organizētāji, šajās bungās jau teju 2000 gadu iemiesojusies vienreizēja balss, kas skanējusi imperatoru pilīs, tempļos, teātros, pļaujas un kara laukos. Bungu korpusam allaž izvēlas vislielākos kokus, bet membrānas īpašā veidā tiek izgatavotas no govju ādām.

Koncertā piedalīsies taiko grupa, kuru dibinājis un vada Džodži Hirota - viens no pašiem lieliskākajiem japāņu mūziķiem, kurš ir bungu virtuozs, flautists, komponists un dziedonis. Šobrīd Hirota dzīvo Anglijā un tiek uzskatīts par Pītera Geibriela galma mūziķi.

Kā ziņots, ar garīgās mūzikas koncertu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" tika ieskandināts jau 7.augustā, bet atklāšanas koncerts "Vivat Opera!" notika vakar. Bez jau minētajiem koncertiem festivāla laikā kopumā paredzēti seši koncerti, kuros pārstāvēta gan simfoniskā, gan operas un kamermūzika, gan arī etnomūzika un džezs. Festivāls noslēgsies 12.augustā.

Rīt, 11.augustā, plkst.20 Dzintaru koncertzālē uzstāsies mūziķi no Argentīnas - Huans Karloss Kaseress (klavieres un vokāls) un ansamblis "Tango Negro" jeb Karloss Buskini (bass un kontrabass), Marselo Rusiļjo (sitaminstrumenti) un Davide Pečeto (bandoneons).

Kā sola festivāla organizētāji, kopā ar ansambli "Tango Negro" klausītāji varēs aizceļot uz tango pirmavotiem. Spožajā, kaislību pilnajā uzvedumā skatītājus saviļņos tādas dejas kā milonga, habanēra, kandombe un pacilās īpašais afrikāņu un eiropiešu mūzikas ritmu sakausējums. Kaseresa jutekliski piesmakusī un nostalģijas pilnā balss dziedās par Buenosairesas ikdienu, par dzīvi trimdā, par dvēseles rētām. Kaseresa priekšnesumā atsedzas šīs mūzikas vēsturiskās saknes, tiek uzburta sociāli politiskās realitātes dzīvā gaisotne un atklājas tango autentiskā - melnā krāsa.

Festivāla noslēguma Galā koncerts izskanēs 12.augustā plkst.19 Dzintaru koncertzālē. Tajā piedalīsies Galante, Dolženko, Aleksandrs Antoņenko, Intars Busulis, Elīna Bukša, Jaffē, īpašie viesi no Norvēģijas "The Brazz Brothers", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu