Septembrī sāks rādīt Tima Bērtona producēto filmu "9" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu kinorežisors Tims Bērtons, kurš pazīstams kā futūristisku kases grāvēju autors, kopā ar krievu režisoru Timuru Bekmambetovu pievērsies producenta darbam, lai palīdzētu animētajai apokaliptiskajai piedzīvojumu filmai "9" nonākt uz kinoekrāniem.

Kinolentes "9" režisors ir Šeins Ekers, kas 2005.gadā tika nominēts ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvai par tāda paša nosaukuma īsfilmu. “Es redzēju Šeina īsfilmu pirms vairākiem gadiem un biju ieintriģēts. Man patika tās forma un izraisītās sajūtas. Šķita, ka īsfilma ir daļa no izvērstāka kinodarba," atklāja Bērtons.

Jaunā filma atklāj apokaliptisku ainu - roboti stājušies pretim cilvēcei un tā atrodas uz iznīcības sliekšņa. Aizvadot dzīves pēdējās dienas, zinātnieks rada nelielu radību grupiņu, kas izdzīvojušas un kurām jācīnās pret mašīnām, lai saglabātu dzīvību. Filma "9" pauž ideju, ka visām dzīvajām radībām ir vēlēšanās izdzīvot un ka viens indivīds var mainīt visu sabiedrību.

"Man patīk personāžu un filmas vienkāršā cilvēcība. Stāsts un varoņi ir aizkustinoši, bet filmai piemīt klusināta un noslēpumaina atmosfēra, kas nav sastopama daudzās animācijas filmās," sacīja Bērtons. "Kinolentes ideja piezogas nemanīta, bet pats stāsts ir ļoti emocionāls."

Filmas personāžus ierunājuši tādi aktieri kā Elija Vuds, Džons Reilijs, Dženifera Konelija un Kristofers Plammers. Uz kinoekrāniem tā nonāks 2009.gada 9.septembrī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu