Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (16d.) (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Piektdienas vakaram šis tas no rubrikas "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem".

School of Seven Bells "Windstorm"

Ņujorkas trio otrais studijas albums, kas izdevniecības "Full Time Hobby" paspārnē izdots 12.jūlijā, turpina pēdējo gadu "shoegaze" estētikas renesansi. Atšķirībā no citām jaunajām šā virziena grupām,  "School of Seven Bells" rada izteikti melodisku, vieglu "shoegaze", kas vairāk sasaucas ar 1990.gadu "Lush" un "My Bloody Valentine" estētiku un mazāk ar raupjo un skaļo "Ride" vai "Swervedriver" skaņu pasauli.

Trio izveidojis savulaik populārās rokgrupas "Secret Machines" dalībnieks Bendžamins Kērtiss (Benjamin Curtis), pieaicinot dvīņumāsas Alehandru un Klaudiju Dehezas (Alejandra & Claudia Deheza) no grupas "On!Air!Library!".

Kopumā mūsdienīgs, nedaudz elektronisks "shoegaze" ar ļoti melodiskām dziesmām, no kurām visskaistākā ir "Windstorm" (skat. video).

Weezer "Ruling Me"

Šomēnes, 14.septembrī, amerikāņu grupa "Weezer" laidusi klajā savu nu jau astoto studijas albumu "Hurley", kuru dienas garumā reklamēja vairākos videovietnes "Youtube" kanālos. Lai arī kā pirmais singls no plates izvirzīts episkais "Memories", man vislabāk pie sirds gāja albuma otrais skaņdarbs "Ruling Me". Kopumā jaunais ieraksts, manuprāt, ir maķenīt labāks par 2008.gada "Red Album", taču ne tuvu tik labs kā grupas divi pirmie studijas albumi.

Weezer
Weezer Foto: Publicitātes foto

The Thermals "I Don't Believe You"

Portlendas trio "The Thermals" jau reiz viesojās rubrikā "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem". Diemžēl arī šogad grupas izdotais jaunais albums "Personal Life" tā īsti nepārliecināja, tomēr viens singls, iespējams, lieliskā videoklipa ietekmē tomēr spēja uzrunāt. Interesanti, ka klipā galvenajā lomā iejutusies meitene (Carrie Brownstein) no nu jau neeksistējošās grupas "Sleater-Kinney", savukārt klipa beigās uz dažām sekundēm redzams samiegojies "Modest Mouse" līderis Izaks Broks (Isaac Brock).

Wild Nothing "Live In Dreams"

"Wild Nothing" ir amerikāņu jauneklis vārdā Džeks Teitams (Jack Tatum), kas pievērsies 1980.gadu indie mūzikas estētikai leģendāro C86 kasešu NME izlašu stilistikā. Šovasar izdots projekta debijas albums "Gemini", no kura ievadošais "šinīgais" "Live in Dreams" ir smeldzīgs un vienlaikus brīnišķīgs:

"Because our lips won't last forever, and that's exactly why. I'd rather live in dreams - and I'd rather die."

Dzīvajos koncertos grupa izklausās daudz savādāk, taču ieraksts ir producēts atbilstoši lo-fi estētikai. Kaut kas no agrīnajiem The Wedding Present, The Pastels, viegla shoegaze, tvīpopa, dažas 1980.gadu bungmašīnu dekorācijas, Džonija Marra "smitiskās" ģitāras... Kopumā simpātisks albums ar atsevišķām spēcīgām dziesmām, bet diemžēl vāju vokālu.

Džeks Teitams jeb Wild Nothing
Džeks Teitams jeb Wild Nothing Foto: Publicitātes foto

Stars "Dead Hearts"

Monreālas apvienība Stars TVNET Mūzika slejās pirmo reizi nonāca 2003.gadā ar brīnišķīgo studijas ierakstu "Heart". Toreiz rakstīju (skat. resursus), ka muzikāli grupu var salīdzināt gan ar "Flaming Lips" un "Postal Service", gan "Delgados" un "Belle and Seabastian". Grupas lielākais trumpis ir dziedātājas Eimijas Milanas (Amy Millan) skaistā balss, kas, tāpat kā "Human League" vai "Postal Service", papildina nedaudz piesmakušo Torkila Kembela (Torquil Cambell) vokālu.

Šogad pēc jaunā albuma "The Five Ghosts" (izdots 21. jūnijā) noklausīšanās manai asociāciju vācelītei piepulcējas britu popmūzikas grupa "The Beautiful South". Īpaši skaidri tas jūtams dziesmā (manuprāt, albuma spēcīgākā kompozīcija) "Dead Hearts".

Stars
Stars Foto: Publicitātes foto

Alessi's Ark "Over The Hill" un Bachelorette "Mindwarp"

Vēl divi lieliski skaņdarbi, kuri tapuši vēl 2009.gadā. Es gan cerēju, ka kādā brīdī šīm dziesmām tiks radīti arī video, bet nekā ... tādēļ pielikumā tikai audio, kas šo mēnešu laikā izturējuši laika pārbaudījumu.

Pirmais skaņdarbs "Over The Hill" ir no britu dziesminieces Alesijas jeb Alessi's Ark (pilnajā vārdā Alessi Laurent-Marke) 2009.gada albuma "Notes from the Treehouse". To producējis "Bright Eyes" skaņu vīrs Maiks Mogiss (Mike Mogis).

Otrs ir Jaunzēlandes mākslinieces Anabelas Alpersas projekta "Bachelorette" skaņdarbs "Mindwarp", no kura vēl joprojām nespēju "tikt vaļā". Porno For Pyros asociācijas ir neizbēgamas....

Alessi's Ark
Alessi's Ark Foto: Publicitātes foto
Bachelorette
Bachelorette Foto: Publicitātes foto
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu