Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (11.d.) (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Iekrājušies vairāki skaņdarbi rubrikā "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem". Lūk, daži no tiem!

Ja man piederētu kāda radiostacija, kura, protams, nebūtu atkarīga ne no viena reklāmdevēja, tad tajā skanētu, piemēram, šādi skaņdarbi (ne vienmēr izdoti kā singli):

Reverend and The Makers "Silence is Talking"

Šefīldas grupa Reverend and The Makers ar līderi Džonu Maklūru (Jon McClure) aka "The Reverend" priekšgalā pirms diviem gadiem britu mūzikas topus satricināja ar tādiem indie deju hitiem kā "Heavyweight Champion of the World" un "He Said He Loved Me". Šonedēļ klajā nāk jaunais grupas studijas albums "French Kiss in the Chaos", no kura pirmais singls ir satriecoši labs. Muzikāli tas sasaucas ar 1980.gadu beigu, 1990. gadu sākuma "madčesteras" kustības estētiku ("Happy Mondays", "The Charlatans") un tādēļ manām ausīm šķiet īpaši tīkams.

Cass MCCombs feat. Karen Black "Dreams Come True Girl"

Amerikāņu dziesminieks Kass Makombs (Cass McCombs) šogad laidis klajā jau ceturto studijas albumu "Catacombs" (Domino Records), taču tikai tagad mākslinieks sācis iegūt plašāku atzinību ("Pitchforkmedia.com" ir sajūsmā, piemēram). Jaunās plates pirmais singls "Dreams Come True Girl", kas ieskaņots kopā ar Holivudas aktrisi Karenu Bleku ir, manuprāt, viena no skaistākajām un emocionālākajām 2009. gada mīlas dziesmām. Viss albums kopumā gan pārāk tradicionāls (manām ausīm).

Cass McCombs ft Karen Black - Dreams-Come-True-Girl from Focus Creeps on Vimeo.

Lissy Trullie "Boy Boy"

Lizija Trulija (Lissy Trullie, īstajā vārdā Lizzy McChesney) dzimusi Vašingtonā, 16 gadu vecumā ar ģimeni pārcēlusies uz Ņujorku, strādājusi dažādus gadījuma darbus (apkopējas, trauku mazgātājas), līdz veiksmīgi sākusi modeles karjeru, kļūstot par populārās aktrises Hlojas Sevinjī (Chloë Sevigny) jaunās apģērbu līnijas seju. Tomēr rokmūzika Lizijas dzīvē ņēmusi virsroku, un kopā ar grupu šogad jau izdots simpātisks EP "Self-Taught Learner", kurā spēcīgākais skaņdarbs ir "Boy Boy" (skat. video). Starp citu, EP atrodama arī interesanta Hot Chip dziesmas "Ready for the Floor" versija. Pašlaik Lissy Trullie strādā ierakstu studijā kopā ar vienu no pēdējo gadu labākajiem producentiem Bernardu Batleru (Bernard Butler). Meitenes debijas albums varētu būt gaidīšanas vērts.

Busta Rhymes Feat. T-Pain "Hustler''s Anthem ''09"

Busta Rhymes "Back on My B.S."
Busta Rhymes "Back on My B.S." Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu hiphopa izpildītājs Busta Rhymes (Trevors Džonss jaunākais) šā gada maijā laidis klajā savu jaunāko albumu "Back on My B.S.". Platē Basta sadarbojies ar tādiem producentiem kā Ron Browz, Cool & Dre, Ty Fyyfe, Focus, Pharrell, Mr. Porter, Jelly Roll un ilggadējo sadarbības partneri DJ Scratch, kā arī viesmāksliniekiem Common, Mary J. Blige, Jamie Foxx & John Legend, T.I. & Akon, Estelle, Lil Wayne & Jadakiss un, protams, vokodētās balss īpašnieku T-Pain, kurš dzirdams lieliskajā "Hustler''s Anthem 09". Klasisks komerciālā hiphopa megagrēvējs!

Blue Roses "I Am Leaving"

Uz karstām pēdām Laurai Mārlingai, Džoanai Ņūsomai, Reginai Spektorei u.c. jaunās paaudzes dziesminiecēm seko Jorkšīras māksliniece Laura Grouvsa (Laura Groves) jeb projekts Blue Roses. "XL Recordings" apgādā 27.aprīlī klajā laists Blue Roses debijas albums. Meitenes smalkais vokāls brīžiem sasaucas ar Keitu Bušu (Kate Bush) vai 1990. gadu sākumā populārās grupas The Sundays dziedātājas (Harriet Wheeler) vokālu, muzikāli dziesmas pārsvarā aranžētas tradicionāli - klavieres, ksilofoni, vijoles, akustiskās ģitāras arpedžijas. Viens no skaņdarbiem, kas izceļas uz citu fona - akustiskās ģitāras un 1980. gadu sintezatora tēmas pavadītais "I Am Leaving".

The Noisettes "Don''t Upset The Rhythm (Go Baby Go)"

Kolorītā Londonas rokgrupa ar solisti un basisģitāristi Šingaju Šonivu (Shingai Shoniwa) priekšgalā šajā rubrikā iekļūst (ar nelielu nokavēšanos gan) jau otro reizi (2007.gadā ar "Don''t Give Up"), arī šogad izdotais studijas albums kopumā nav vērtējams kā izcils, taču galvenais singls "Don''t Upset The Rhythm (Go Baby Go)" ir fantastisks deju zāļu grāvējs. Pārējais albums - koķetērija ar Eimijas Vainhausas retro pop veiksmes formulu...

Telekinesis! "Coast of Carolina"

<b>Telekinesis!</b>

"Mazie Death Cab For Cutie" - Sietlas grupa Telekinesis! šogad "Merge Records" apgādā laidusi klajā debijas albumu "Telekinesis!". To, starp citu, producējis "Death Cab For Cutie" ģitārists Kriss Valla (Chris Walla). Telekinesis! būtībā ir viena mūziķa izauklēts projekts, proti, bundzinieka un vokālista Maikla Lernera (Michael Benjamin Lerner) radošo meklējumu auglis. Koncertos Lerneram palīdz trīs pavadošie mūziķi. "Coast of Carolina" varētu būt albuma virsotne.

Foreign Born "That Old Sun"

"Mazie Arcade Fire" - Sanfrancisko folkroka apvienība Foreign Born šogad "Secretly Canadian" izdevniecības apgādā laiduši klajā otro studijas plati "Person To Person". Daudz kur presē puiši jau izpelnījušies salīdzinājumus ar kanādiešu Arcade Fire, diemžēl Foreign Born arsenālā nav ne viens uz pusi tik jaudīgs singls kā "Rebellion (Lies)", piemēram. "That Old Sun" ir vistuvāk patiesībai...

Kissy Sell Out "Garden Friends"

<b>Kissy Sell Out</b>

Kolčestras DJ Tomass Bisdijs (Thomas Bisdee) aka Kissy Sell Out jau vairākus gadus dīdžeju aprindās ir slavens kā veiksmīgs remiksētājs ( The Human League, Mark Ronson, Sugababes, Gwen Stefani...). Šogad beidzot klajā nācis viņa pirmais oficiālais debijas pop albums "Youth", kurā sajauktas 1980. gadu elektro, 1990. gadu indie un svaigākās emopopa tendences (piemēram, līdzības ar Metro Station). Lai arī kā singli no albuma izdoti pavisam citi skaņdarbi, manuprāt, labākais skaņdarbs albumā ir "Garden Friends".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu