Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (6.d.) (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Paveries apkārt ("Look around, just look around!"), mūzikas ir daudz! Daudz ir arī labas un ļoti labas mūzikas! Daudz ar arī lielisku singlu, kas pamanījušies iekļūt ne tik lieliskos albumos...

Protams, iespējams, kādam klausītājam, kādam kaismīgam fanam zemāk minētie albumi liksies ļoti, ļoti labi, taču, visticamāk, reti kurš uzdrošināsies minētos diskus dēvēt par izcilām mūzikas pērlēm. Tās vienkārši, manuprāt, ir labas (cita vairāk, cita mazāk) plates, taču katrā no tām ir viens skaņdarbs, kuru es labprāt pievienotu savai gada "auto izlasei". "Orb" lietotāji šīs atlasītās dziesmas var klausīties mapītē "labs stafs".

1. Eleanoora Rosenholm "Musta Ruusu"

Somija nav tikai skarbo pagānmetālistu un gotu zeme, pasaulei plaši pazīstami ir arī somu elektroniskās mūzikas meistari. Eleanoora Rosenholm ir brīnišķīgs somu trio, kuru Pori pilsētā izveidojuši Nora Tomila, Pasi Salmi un Mika Rāto. Pagājušogad izdevniecības "Fonal" apgādā izdots kolektīva disko/elektro/pop albums "Vainajan Muotokuva", kurā ir divas fantastiskas dziesmas - rotaļīgos Plone sintezatoru tembros iepakotā "Musta Ruusu" un vokodētais disko šedevrs "Kiltti Vai Tuhma". Patiesībā jau viss albums ir labs, turklāt, kas pats svarīgākais, - tas iedziedāts somu mēlē un tieši tādēļ arī kļuvis interesants ārpus Somijas dzīvojošiem mūzikas melomāniem.

Video: Eleanoora Rosenholm "Musta Ruusu" (live)

2. Lykke Li "Let it Fall"

Zviedrijā savukārt dzīvo meitene vārdā Like Lī (Lykke Li), kas ir šobrīd populārās dziedātājas Robinas draudzene un domubiedre. Topošās (potenciālās) Zviedrijas eksportpreces albumu "Youth Novel" producējis Bjorns Itligs no Peter Bjorn & John. "Let it Fall" no šā albuma, manuprāt, ir brīnišķīgs. Jāatzīmē arī melodiskais singls "Little Bit".

3. Pete and the Pirates "Mr. Understanding"

Ģitārmūzika Apvienotajā Karalistē turpina producēt jaunus vārdus, tā, lūk, par vienu no "karstākajiem" vārdiem kļuvuši ne īsti britiski skanošie Redingas zēni Pete and the Pirates. Pavisam nesen klajā laists grupas debijas albums "Little Death", presē Pete and the Pirates tiek salīdzināti ar Mystery Jets un Razorlight. "Mr. Understanding" no šā ieraksta pārliecina ar pirmo reizi!

Video: Pete and the Pirates "Mr. Understanding"

4. Correcto "Joni"

Turpinām ar rokmūziku. Skotu Correcto var lepoties ar to, ka grupas sastāvā bungas spēlē Franz Ferdinand dalībnieks Pols Tomsons (Paul Thomson). Singls "Joni" pagājušogad likās ļoti daudzsološs, diemžēl viss debijas albums kopumā nav tik spilgts.

Video: Correcto "Joni"

5. We are Scientists "Lethal Enforcer"

Amerikāņu "post-garage" epidēmija sāk pamazām tuvoties savam loģiskajam finālam. We are scientists 2005. gada singls "Nobody Move, Nobody Get Hurt" bija pietiekami daudzsološs (toreiz uz viena viļņa ar "The Bravery"), taču diemžēl šā gada atgriešanās albums "Brain Thrust Mastery" ir pārāk komerciāls un neizteiksmīgs. Varētu izcelt vienīgi visam ierakstam neraksturīgo 80. gadu "Duran Duran" garā ieturēto "Lethal Enforcer".

6. Kelley Polar "Entropy Reigns (in the Celestial City)"

Diemžēl vilšanos sagādājis arī elektroniskās mūzikas meistars Kelijs Polārs (Kelley Polar). Pēc 2005. gada "Love Songs Of The Hanging Gardens" nudien nebiju gaidījis tik vāju turpinājumu. Polārs, kas savulaik bijis atbildīgs par Metro:Area mūzikas stīgu partijām, būdams Ņujorkas "Julliard" mūzikas skolu absolvējis vijolnieks, šo lietu pārzināja teicami. To gan nevar teikt par Polāra dziedāšanas talantiem, kurus jaunajā platē "I Need You to Hold On While the Sky Is Falling" viņš izmanto uz nebēdu. Baudāms varbūt vienīgi ir "postalservisīgais" "Entropy Reigns (in the Celestial City)" duetā ar Clare de Lune

 7. Monade "Regarde"

Bez lieka trokšņa klajā nācis Stereolab galvenās balss Letīcijas Sedjē (Laetitia Sadier) blakusprojekta Monade jaunais studijas albums "Monstre Cosmic" ["Too Pure"). Visi Stereolab cienītāji noteikti novērtēs šo singlu - "Regarde"!

Video: Monade "Regarde"

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu