«Future Folk Orchestra» izdod jaunu dziesmu, aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pasaules mūzikas grupa «Future Folk Orchestra» jeb «Nepieradinātā folka orķestris» 24. martā Ādažu kultūras centrā uzstāsies ar savu piecu gadu jubilejas koncertu, informē grupas pārstāvji. Grupa izveidojās pirms pieciem gadiem ar nosaukumu «Pingvīnu cirx», savu pirmo vērā ņemamo koncertu nospēlējot klubā «Kaļķu vārti».

«Future Folk Orchestra» ir neformāla mūziķu apvienība, kas spēlē instrumentālu mūziku. Tai ir sakars ar folkloru, džezu, dažiem akadēmiskās mūzikas žanriem un arī rokmūziku.

Piecu gadu laikā grupa uzstājusies dažādos festivālos, spēlējusi visdažādākā rakstura koncertus, ieskaņojusi pavadījumu Valmieras teātra izrādei «Šveiks», bet galvenais - ieskaņojusi pasaules zemju mūzikas albumu «Antarktīda kūst».

Piecu gadu jubilejas koncertā «Future Folka Orchestra» spēlēs savas jau labi zināmās melodijas, kā arī spēlēs sava otrā, vēl topošā albuma skaņdarbus - «Mākoņi» (skat. video), «Vējš kalna galā», «Teiksma par melnu olu». Šis būs pirmais plašākais jaunradītās mūzikas atskaņojums.

Grupas pamatsastāvā ietilpst daudzu mūzikas skaņdarbu autors un valdorfpedagogs Andrejs Grimms, ērģelnieks un multikulturāls skaņas eksperts Jānis Pelše, bundzinieks Nauris Babris,šarmantās pūšamo instrumentu meistares Līva Upīte un Katarīna Ignatoviča, kā arī akordeonists Klāss Reinis Dzirkalis, basģitārists Kristaps Grīnbergs un skaņu režisors Aivars Vaišļa.

Grupa mēdz sadarboties arī ar viesmūziķiem, un viņu vidū ir bijis perkusionists Nils īle, čellists Kārlis Auzāns, trompetists Valdis Bizuns, dziedātāja Līga Priede un dziedātāja Evija Smagare.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu