Jessie Ware «Tough Love» - smalka popmūzika tumšajiem rudens vakariem (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Robeža starp gaumīgu popmūziku un mietpilsonisku, tā dēvēto pieaugušo popmūziku («adult contemporary music») ir ļoti šaura. 30 gadus vecā ebreju izcelsmes dziedātāja no Dienvidlondonas (viņas vectēvs emigrēja no Krievijas) Džesija Veira (Jessie Ware) ar savu otro albumu veiksmīgi balansē uz šīs trauslās robežas.

Jessie Ware «Tough Love»

(Island)

9/12

Pirms diviem gadiem izdotais Veiras debijas albums «Devotion» (skat. recenziju) iepazīstināja pasauli ar savdabīgi domājošu jaunu popzvaigzni, kura kā savus etalonus mūzikā minēja Šadē Adu (Sade Adu) un Eniju Lenoksu (Annie Lennox). Tādi singli kā «Wildest Moments», «Night Light», «Sweet Talk» un «110%» sakausēja aktuālas elektroniskās mūzikas dekorācijas ar balto soulu un smalku astoņdesmito gadu popmūziku. Ne velti Veira savulaik sākusi kā fona dziedātāja un studijas balss tādiem elektroniskās mūzikas projektiem kā SBTRKT un Sampha.

Veiras smalko gaumi un patīkamo balsi novērtēja arī mūzikas kritiķi, nominējot debijas plati prestižajai «Mercury» balvai.

Šomēnes dziedātāja atgriežas ar otro studijas albumu «Tough Love», kurā sadarbojusies ar vairākiem šobrīd aktuāliem producentiem. Ieraksts, kas tapis pagājušā gada pavasarī, tapis producentu dueta «BenZel» virsvadībā. Viens no šā tandēma ir Londonas elektro eksperts «Two Inch Punch» (viņš atbildīgs par Sema Smita «Money On My Mind»), savukārt otrs - panākumiem bagātais «Dr. Luke» protežē Benijs Blanko (Benny Blanco).

Foto: Publicitātes foto

Bez šiem diviem jaunekļiem albuma tapšanā savu pirkstu pielicis arī rudais dziesminieks Eds Šīrans (Ed Sheeran). Tieši viņa spalvai daļēji pieder «adult contemporary» formātam vistuvākais singls «Say You Love Me». Divas dziesmas tapušas kopā ar neosoula dziedoni Migelu (Miguel) - viņš seksīgi čukst fonā dziesmai «Kind Of... Sometimes... Maybe» (Veira esot vēlējusies panākt ko līdzīgu Ališas Kīzas dziesmas «You Don't Know My Name» skanējumam) un «You & I (Forever)». Savukārt aiz dziesmas «Want Your Feeling» slēpjas «Blood Orange» - Devona Heinsa (Devon Hynes) radošais ģēnijs.

Ar šo plati Veira ir spērusi soli tīrākas, destilētākas popmūzikas virzienā - aranžējumi ir tradicionālāki, radio draudzīgāki, taču, kā jau minēju, tie saglabā zināmus gaumes rāmjus. Dziedātāja dzied par attiecībām - gan savām (šovasar Veira apprecējusies ar savu ilggadējo draugu), gan novērotajām.

It kā nekas īpašs, taču tumšajos rudens vakaros šāda mūzika lieliski kalpo gan kā labs, neuzbāzīgs fons, gan arī kā pietiekoši rosinoša klausāmviela.

Labākās dziesmas: «Cruel», «You & I (Forever)», «Want Your Feeling», «Tough Love».

Izdošanas datums - 13.10.2014.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu