"Sēņotājiem" pietrūkst Ls 25 000 (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Šogad pie skatītājiem nenonāks režisora Ivara Tontegodes veidotā spēlfilma "Sēņotāji", jo tās pabeigšanai filmas veidotāji patlaban vēl meklē trūkstošo finansējumu 25 000 latu.

Nepieciešamas piecas vai sešas filmēšanas dienas

Kā stāstīja filmas producents Roberts Vinovskis, trūkstošā finansējuma dēļ vēl aizvien nav pabeigti arī "Sēņotāju" filmēšanas darbi. Filmai vēl vajadzīgas aptuveni piecas vai sešas filmēšanas dienas.

"Labākajā gadījumā filmēšanas periods varētu beigties septembrī, bet, ja vēl aizvien trūks finansējuma, filmēšanas darbus varēs turpināt arī vēlāk, jo filmai ir nepieciešami iekšskati, kurus var piefilmēt neatkarīgi no laika apstākļiem. Filmēšanai trūkstošā summa nav liela, bet, lai novestu visu filmu līdz galam, ir nepieciešami aptuveni 25 000 latu, kas ietver filmēšanu, filmas montāžu, ieskaņošanu un citus nepieciešamos darbus, lai filma nonāktu līdz skatītājiem," sacīja filmas producents.

Pēc Vinovska teiktā, trūkstošais finansējums tiks meklēts pie sponsoriem, bet, apzinoties ekonomisko situāciju, netiek liktas lielas cerības uz to, ka trūkstošos līdzekļus būs viegli atrast. Filmas veidotāji uzskata, ka sponsoriem viņi pretī varētu dot labu publicitāti.

"Līdz ar grūto finansiālo situāciju patlaban nav skaidras atbildes uz jautājumu, kad filma būs gatava. Katrā ziņā tas būs nākamajā gadā,"

uzsvēra filmas producents.

Jau ziņots, ka iepriekš bija plānots, ka jau šoruden pie skatītājiem nonāks traģikomēdija "Sēņotāji", kas top studijā "Lokomotīve".

"Sēņotāji"

Filma "Sēņotāji" ir secīgs turpinājums īsmetrāžas filmai "Apsēstība", kas 2009.gada rudenī tika godalgota kā labākā īsfilma nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps". Studijas "Lokomotīve" vadībā tiek pārfilmēta lielākā daļa īsfilmas epizožu, kā arī būtiski papildināts tās scenārijs un filmas sižeta dinamika.

Filmā "Sēņotāji" piedalīsies aktieri Andrejs Možeiko, Sandra Zvīgule, Dace Eversa, Anete Saulīte, Kristians Kareļins un Mareks Balmanis.

Filmas galvenais varonis ir dēmonu apsēsts. Darbība nenotiek viduslaikos, bet gan mūsdienu agresīvajā kapitālismā. Viņu ir piebeigusi stresa pilnā dzīve. Mājās slima māte, darbā kolēģi, kuri viņu apsmej, priekšniece, kura vēlas viņu iegūt gan darbam, gan gultai. Vienīgais risinājums izrādās sēnes un halucināciju pilns ceļojums pretī drosmei ko mainīt. Sižets galveno varoni ienes notikumos, kuri no sākuma šķiet sīki un nenozīmīgi, bet filmas laikā tie kā sniega pika, kura ripo no kalna, aplīp līdz gandrīz mesiāniskai idejai un risinājumiem, kā rīkoties mūsdienu materiālajā un garīgajā krīzē.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu