Aizraujošs vasaras piedzīvojums - duets Peirani un Parisjēns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30. jūnijā Kongresu namā festivāls «Rīgas Ritmi 2016» piedāvās lielisko franču akordeonista un saksofonista duetu – Vinsents Peirani (Vincent Peirani) un Emils Parisjēns (Emile Parisien).

Būdams atzīts džeza meistars Francijā (ieguvis abas nozīmīgākās Francijas džeza balvas – «Prix Django Reinhardt 2012» un «Victoires du jazz 2014» un paguvis uzstāties ar tādiem džeza meistariem kā pianistu Jackie Terrason, bundzinieku Daniel Humair, klarnetistu Michel Portal un daudziem citiem), Emils radīja sensāciju Eiropas džeza pasaulē ar albumu «Belle époque». Tas radīts duetā ar akordeonistu Vinsentu Peirani, kurš savukārt ieguvis «Prix Django Reinhardt 2013», kā arī pērn saņēmis vācu «ECHO Jazz» balvu kā labākais starptautiskais mākslinieks. Tāpat šajā balvu ceremonijā abi kopā tika atzīti par labāko starptautisko grupu.

Vinsents Peirani pabeidzis Nicas Konservatoriju un dažādos sastāvos laidis klajā septiņus albumus. Viņš ir aranžētājs un komponists, spēlē akordeonu un klarneti un mēdz piedalīties visdažādāko mūzikas stilu projektos no klasiskās mūzikas līdz pat thrash metal. Viņa jaunākais albums «Living Being» nāca klajā vēl pērn, un tā tapšanā piedalījās arī Emils Parisjēns.

«Emils Parisjēns ir viens no interesantākajiem un novatoriskākajiem jaunās paaudzes franču soprānsaksofonistiem, kura starptautiskā karjera patlaban strauji attīstās,» par Emilu saka pašmāju saksofonists un Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras docents Indriķis Veitners. «Sākotnēji vieglā rotaļāšanās ar franču džeza tradīcijas klasiku – Sidneju Bešē – ir pāraugusi nopietnā, novatoriskā un aizraujošā saspēlē ar akordeonistu Vinsentu Peirani. Šajā kopdarbībā sajaucas džeza, tango, frīdžeza, franču tradicionālās mūzikas un pasaules mūzikas elementi. Domāju, ka Emila Parisjēna koncerts būs viens no aizraujošākajiem piedzīvojumiem šovasar, ko gaidīšu ar nepacietību.»

Parisjēns ir pabeidzis Tulūzas Konservatoriju un laidis klajā sešus albumus – četrus kvarteta sastāvā, vienu kvinteta sastāvā un vienu duetā ar Vinsentu Peirani.

«Vinsents Peirani viennozīmīgi ir meistarīgs akordeonists, kurš izmanto savu instrumentu, lai radītu spēcīgas skaņu sienas, ātrus ostinato un plūstošus solo,» tā raksta «AP-Reviews».

Šā gada 30. jūnija dubultkoncerta otrajā daļā Kongresu namā uzstāsies džeza dīva Daeina Rīvza (Dianne Reeves).

Starptautiskais mūzikas festivāls «Rīgas Ritmi 2016» dažādās koncertvietās Rīgā notiks no 29. jūnija līdz 3. jūlijam. Mūzikas baudītājus priecēs koncerti Rīgas Kongresu namā un Daugavas koncertzālē, notiks arī bezmaksas koncerti brīvdabas atpūtas parkā «Egle», «Origo Summer Stage» un džeza klubā «Trompete», kā arī Latvijas Radio 1. studijā norisināsies festivāla mākslinieku sniegtas meistarklases.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Vairāk informācijas www.rigasritmi.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu