Baletā "Apburtā princese" gaidāmas vairākas debijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien (17.sept.) Pētera Čaikovska baletā "Apburtā princese" notiks vairākas nozīmīgas debijas: Auroras lomā debitēs Elza Leimane-Martinova, prinča Dezirē lomā - Raimonds Martinovs, bet fejas Karabosas lomā iejutīsies jaunienācēja Latvijas Nacionālā baletā Ieva Rācene, kurai tā būs arī skatuves debija, informēja Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Čaikovska baleta "Apburtā princese" jauniestudējuma pirmizrāde notika 8.maijā. Iestudējums tapis ar "LMT" atbalstu un kļuvis par vienu no publikas iemīļotāko izrādi.

Iestudējuma horeogrāfs ir Aivars Leimanis, diriģents - Farhads Stade, scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Ināra Gauja, gaismu mākslinieks - Kārlis Kaupužs, grima māksliniece - Elita Klāra.

Galvenās lomas jaunajā "Apburtās princeses" iestudējumā jau dejojušas Jūlija Gurviča, Sabīne Guravska, Aleksejs Avečkins, Sergejs Neikšins.

Horeogrāfs Leimanis pastāstīja, ka vēlējies, lai šis iestudējums būtu izsmalcināts un stilistiski tīrs, lai izdotos uzburt greznu, krāšņu pasaku, lai skatītāji noticētu, ka uz mūsu skatuves no simtgadu miega mostas īsta princese. Tā pati, kurai kādā brīnišķīgā Luāras ielejas pilī ar daudziem sīkiem tornīšiem iekārtots muzejs un kuras vārdu zina visi pasaku mīļotāji neatkarīgi no vecuma un nodarbošanās. Un, ja pasakā ir tikai viena īsta princese, LNO ir trīs: Jūlija Gurviča - smalka un trausla kā Sevras porcelāna lellīte, Elza Leimane - sirsnīga un patiesa, apveltīta ar lielisku stila izjūtu, un Sabīne Guravska, kurai, šķiet, pati daba lēmusi šo lomu, dāvājot gan nepieciešamās fiziskās dotības, gan skatuves šarmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu