"Cosmos" sāk Eirovīzijas nedēļu (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kārtējā lielā un pamatotā cerība Eirovīzijas dziesmu konkursā – puišu a capella grupa "Cosmos" – sestdien devās uz Grieķiju.

Paši kosmonauti sūdzas, ka, kopš pie menedžera pienākumiem ķēries Jānis Šipkēvics seniors, viņiem braucieni vairs nav nekāda atpūta. Šķiet, ka šis nebūs izņēmums, jo vēl pirms ierašanās Atēnās "Cosmos" paspēja paviesoties divās Polijas televīzijās. "Lidojam caur Varšavu, un tur būs astoņas stundas brīva laika," kā taisnodamies īsi pirms izlidošanas Neatkarīgajai paskaidroja grupas menedžeris.

Grafiks grupai būs tiešām saspringts, un pilnīgi noteikti viņi jau šodien kāps uz skatuves gan savā pirmajā mēģinājumā 51. Eirovīzijas dziesmu konkursā, gan dosies uz preses konferenci.

Tāda notika arī sestdien Rīgas lidostā, kur par lielāko pārsteigumu bija parūpējies ārlietu ministrs Artis Pabriks, puišiem liekot nodot laimes pakavu ar novēlējumu – lai Apollons būtu labvēlīgs tieši viņiem! Līdz ar to šī ir pirmā reize, kad valdība izrāda savu atbalstu Latvijas Eirovīzijas delegācijai, kas šoreiz ir lielāka nekā jebkad agrāk – 22 cilvēki, neskaitot žurnālistus.

"Es melotu, ja teiktu, ka neesam satraukušies," godīgi atzinās grupas galvenais runasvīrs Jānis Šipkēvics juniors. "Taču aiz mums stāv tie 27 000, kas par mums nobalsoja nacionālajā finālā. Līdz ar to uz skatuves nebūsim tikai mēs seši."

Grieķijā līdz šim bijuši tikai Šipkēvics juniors un Andris Sējāns, tāpēc puišiem netrūks arī jaunu vides iespaidu. To pašu var teikt par Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā jau startējušo Juri Lisenko. Viņš, kā zināms, bija fona vokālists trio "F.L.Y.", taču toreiz festivāls notika Rīgā un Juris tā atmosfērā pavadīja tikai pāris dienas. "Šoreiz viss būs daudz savādāk," viņš pārliecināti teica.

Ņemot vērā Cosmos augsto profesionalitāti, puiši ar savu uzdevumu noteikti tiks galā lieliski un, kas zina, varbūt arī uzvarēs vai vismaz iekļūs pirmajā sešniekā, kas garantētu Latvijas dalību finālā arī nākamgad. Tajā automātiski iekļūs četru konkursa lielvalstu – Francijas, Lielbritānijas, Vācijas un Spānijas – pārstāvji, kā arī vēl seši labākie citu valstu dalībnieki šā gada finālā. Jānis Šipkēvics seniors puišus palielīja pat tiktāl, ka apgalvoja – viņi savu dziesmu "I Hear Your Heart" gatavi nodziedāt kaut no otra gala. "Cosmos" no Atēnām atgriezīsies 22. maijā ap vienpadsmitiem vakarā. Gatavojiet puķu pušķus!

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu