Maskavā koncertēs Pauls un koris "Kamēr..." (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt, 27.februārī, Maskavas Starptautiskajā mūzikas namā koncertu sniegs Raimonds Pauls un jauniešu koris "Kamēr...", informēja Kultūras ministrijā.

Koncertā "a capella" skanēs latviešu komponistu opusi, kā arī Paula veidotas Johana Sebastiana Baha prelūdiju un fūgu apdares korim, džeza trio un Paula populārākās dziesmas jaunās apdarēs korim, džeza trio un solistam Intaram Busulim.

Apmeklēt Latvijas kultūras pasākumus ir ielūgtas vairākas augstas Krievijas amatpersonas - Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, Krievijas pirmais vicepremjers Dmitrijs Medvedevs, Krievijas Kultūras un kinematogrāfijas aģentūras vadītājs Mihails Švidkojs, Krievijas kultūras ministrs Aleksandrs Sokolovs un citi.

Raimonds Pauls žurnālistiem pastāstīja, ka sākumā viņam maskavieši piedāvājuši sniegt koncertus kopā ar Krievijas estrādes zvaigznēm, bet maestro uzstājis, ka koncertēs kopā ar izcilo kori "Kamēr..." un Busuli. Savus 80.gadu hitus maestro taupīšot koncerta "piedevām".

Latvijas kultūras sezona Krievijā noslēgsies aprīlī ar Jaunā Rīgas teātra viesizrādēm Maskavas Meierholda centrā. Jaunais Rīgas teātris uz Maskavu vedīs trīs izrādes: "Soņa", "Klusuma skaņas" un "Latviešu stāsti".

Latvijas kultūras sezona Krievijā tika atklāta ar Latvijas Nacionālās operas viesizrādēm Krievijas Akadēmiskajā Lielajā teātrī 2007.gada oktobrī, rādot maskaviešiem divas operizrādes - Dmitrija Šostakoviča "Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta" un Žorža Bizē "Karmena".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu