Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (5.d.) (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Turpinām ielūkoties nesen izdotos mūzikas albumos, kuri vai nu jau daudziem paspējuši aizmirsties, vai kuri tā arī vispār nemaz nav spējuši iegūt cerēto uzmanību.

No visa mūzikas ierakstu piedāvājuma klāsta, protams, ievērību gūst un ilgāku laiku klausītāju uzmanību notur vai nu mūzikas kritiķu saslavētie (Feist, Arcade Fire u.c.), vai arī ierakstu kompāniju agresīvi reklamētie. Zemāk piedāvāju jau piekto ieskatu albumos, kuri visā visumā nav izcili meistardarbi, taču katrā no tiem atrodams vismaz viens ievērības vērts un klausāms skaņdarbs.

Sarakstu sāksim ar divām salīdzinoši svaigām dziesmām - jaunās britu pusaudžu roka grupas One Night Only "Just For Tonight" un jau nedaudz pieredzējušo British Sea Power "Waving Flags".

One Night Only "Just For Tonight"

17 gadus jaunos puišus no Helmslejas Ziemeļjorkšīrā One Night Only ar "smuko" (kā jau daudzas meitenes grupas myspace profilā pamanījušas) Džordžu Kregu (George Craig) priekšgalā mūzikas prese dēvē par jaunajiem The Kooks. Kregs grupai pievienojies 14 gadu vecumā, kad One Night Only repertuārā bijušas pārsvarā "bītlu" dziesmas. Grupas debijas albums "Started A Fire", ko producējis U2 skaņu vīrs Stīvs Lilivaits (Steve Lillywhite), izdots šonedēļ. 2007. gada oktobrī izdots debijas singls "You and Me", kura melodija ir aizdomīgi līdzīga amerikāņu dziesminieces Lisas Loebas slavenākajam hitam "Stay (I Missed You)". Otrais singls un arī šajā sarakstā izceļamais ir "Just For Tonight", kas arī ievada plati. Skaņdarbs apvieno The Killers sintezatorroka elementus ar Keane cienīgu melodiju un dziedājumu.

British Sea Power "Waving Flags"

Savukārt Braitonas dīvaiņi British Sea Power, kuri savos skatuvi dekorē ar meža zvēru izbāzeņiem un mednieku arsenālu, janvārī laiduši klajā savu trešo studijas plati "Do You Like Rock Music?". Diemžēl kopumā plate ir pārāk vienmuļš indīroka paraugs, tikai ar atsevišķām ļoti skaistām tēmām - viena no tādām ir "Waving Flags" ievadošā episkā melodija. Spārno!

Kenna "Say Goodbye To Love"

Vai kāds no jums ir ievērojis šo savdabīgo etiopiešu izcelsmes amerikāņu mākslinieku Kennu, kas īstajā vārdā ir Kenna Zemedkuns? Jā, fakts, ka tavu albumu producējis Čeds Hugo (Chad Hugo) no The Neptunes, tomēr negarantē, ka automātiski kļūsi par zvaigzni. "Make Sure They See My Face" ir Kennas otrais studijas albums, kas tapis veselus trīs gadus. Iedvesmu albumam Kenna smēlies, kad mēģinājis uzkāpt Kilimandžāro, diemžēl pusceļā saslimis un bijis spiests pārtraukt šo ekspedīciju. Albums kopumā raksturojams kā Džastina Timberleika un Coldplay klons. "Say Goodbye To Love" no tā ir visnotaļ klausāms.

Bishop Allen "Click, Click, Click, Click"

Amerikāņu indīmūzikas kolektīvs Bishop Allen, kura pamatā muzicē divi puiši Džastins Raiss (Justin Rice) un Kristians Ruders (Christian Rudder) pagājušogad izdeva savu otro studijas plati "The Broken String". Albumā iekļauti vairāki skaņdarbi no 2006. gada ambiciozā EP projekta, kura ietvaros grupa katru mēnesi izdeva jaunu EP. Albums kopumā ir visai tradicionāls indīpopa ieraksts, no kura, iespējams, izcelt varētu Boy Least Likely To līdzīgo "Click, Click, Click, Click".

Pikelet "Bug-in-mouth"

Viens no maniem pagājušā gada mīļākajiem skaņdarbiem ir Melburnas iedzīvotājas Evelīnas Morisas (Evelyn Morris) "Bug-in-mouth". Sākotnēji Evelīna spēlējusi bungas dažādos hārdkora kolektīvos, taču kādu dienu pamodusies, sameklējusi savas vecmāmiņas veco akordeonu, ģitāru un delay pedāli un sākusi sacerēt pilnīgi savādāku mūziku. Meitenes debijas plati "Pikelet" priducējis Keisijs Raiss (Casey Rice), kas strādājis ar "Tortoise", "Sea & Cake", Benu Lī (Ben Lee) u.c. Diemžēl viss albums kopumā nav izcils, taču ievadošais "Bug-in-mouth" ir brīnišķīgs!

Sharon Jones & The Dap-Kings "100 Days, 100 Nights"

Visi mūzikas cienītāji ir dzirdējuši Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) vārdu, taču cik daudzi no jums zina, ka Eimijas albuma "Back To Black" pavadošais sastāvs (studijas grupa) ir "The Dap-Kings"? Visticamāk, tikai rūdītākie soulmūzikas cienītāji. Tieši Šārona Džounsa (Sharon Jones) ir atbildīga par šīs "stax soul" skaņas renesansi (skat. CD apskatu: ). Pagājušogad Sharon Jones & The Dap-Kings izdevuši jaunu plati "100 Days, 100 Nights", kuras titulskaņdarbs ir fantastisks soulmūzikas paraugs.

Video: Sharon Jones & The Dap-Kings "100 Days, 100 Nights"

Fink "Trouble''s What You''re In"

Finks ir izbijis dīdžejs, kurš nolēmis kļūt par dziesminieku. Kopā ar 90. gadu triphopa grupas Lamb dalībnieku Endiju Bārlovu (Andy Barlow) producenta krēslā pagājušogad izdevniecības "Ninja Tune" apgādā laists klajā albums "Distance And Time". Ievadošais "Trouble''s What You''re In" ir teicams. Tiesa, diemžēl robežšķirtne starp Fink un, piemēram, Džeku Džonsonu ir ļoti šaura.

The Eames Era "When You Were A Millionaire"

The Eames Era ir amerikāņu indīpopa mūzikas grupa, kas dibināta 2002. gadā. Divus gadus vēlāk tiek izdots pirmais EP, no kura skaņdarbs "Could Be Anything" tiek iekļauts seriālā "Grejas anatomija". 2007. gadā grupa uzvar SXSW festivāla videokonkursā un aprīlī izdod savu otro studijas plati "Heroes and Sheroes". Albumā ir divi simpātiski skaņdarbi - "When You Were a Millionaire" (skat. video) un "Watson On Your Side?".

Video: The Eames Era "When You Were A Millionaire"

Mary J. Blige "Just Fine"

Dāma, kura liekus komentārus neprasa, - Mary J. Blige - laidusi klajā jaunu studijas albumu "Growing Pains". Pirmais singls "Just Fine" ir pacilājošs popmūzikas paraugs, kurš diemžēl neskaitāmo plates R&B balāžu gūzmā viens nav cīnītājs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu