Rihards Zaļupe radījis savu otro solo albumu «Z atmosfēras»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu pārtraukuma komponists un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe izveidojis savu otro solo programmu «Z atmosfēras», kas tiks prezentēta divos koncertos, informē «GeenRiver Music» projektu direktore Sondra Zaļupe. Pirmais albuma prezentācijas koncerts notiks sestdien, 5. martā, Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», bet 12. martā koncerts notiks Rīgā, Lielajā ģildē. Abos koncertos komponists iepazīstinās ar savu jaunāko solo projektu, kurā dzirdama tikai un vienīgi oriģinālmūzika.

Pirmais albums «Marimba Dance», kas tapa 2007. gadā, guva panākumus un 2008. gadā saņēma «Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu» nominācijā «Gada debija». Patlaban vairāki skaņdarbi no šīs programmas ir izdoti nošu grāmatās Amerikas Savienotajās Valstīs, tiek spēlēti visā pasaulē, kā arī palīdzējuši izpildītājiem saņemt dažādas balvas un atzinības.

«Z atmosfēras» ir Zaļupes līdz šim personīgākais, varētu pat teikt, intīmākais projekts. Mūzika atklāj komponista pārdomas par globāliem jautājumiem, kā arī apvieno divus no viņa iemīļotākajiem žanriem - akadēmisko un filmu mūziku. Projekts veltīts marimbai, perkusijām un elektronikai, apvienojot tradicionālās latviešu tautas dziesmu melodijas, kā arī īpaši šim projektam izveidotus tekstus, klāstīja projektu direktore.

Biļetes uz albuma prezentācijas koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

www.rihardszalupe.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu