Izdoti agrāk nepublicēti Ziedoņa dzejoļi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds "Mansards" laidis klajā dzejnieka Imanta Ziedoņa dzejoļu krājumu "Vēl ko", kurā iekļauti autora agrāk nepublicēti dzejoļi un aforismi, informēja apgāda "Mansards" pārstāvji.

Dzejoļu krājumu sastādītāja un redaktore ir Liāna Langa, kurai sadarbība ar Ziedoni grāmatu tapšanā sākās 2009.gada pavasarī, Langai viesojoties pie Ziedoņa un gatavojot izdošanai viņa klausāmgrāmatu "Kukainīt, re, kā saule spīd!".

"Vēl ko"
"Vēl ko" Foto: publicitātes

Grāmata "Vēl ko" izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatas vāka noformējumā izmantota mākslinieces Solveigas Vasiļjevas digitālā grafika.

Imants Ziedonis ir dzejnieks, publicists, īsās prozas jeb epifāniju autors, tulkotājs, scenārists un politiķis. Viņš ir spilgts atmodas laika politiskais darbinieks, kas tika apbalvots ar otrās šķiras Triju zvaigžņu ordeni. Viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. Neklātienē beidzis Latvijas Valsts Universitātes latviešu valodas un literatūras nodaļu un Augstākos literatūras kursus Maskavā.

Kopš 60.gadu vidus Ziedonis nodarbojas galvenokārt ar literatūru. Par sasniegumiem bērnu literatūrā viņš saņēmis Hansa Kristiansa Andersena prēmiju. 2006.gadā sadarbībā ar rakstnieci Noru Ikstenu sarakstīts biogrāfisks darbs "Nenoteiktā bija", kas ir netradicionāls un emocionāls mēģinājums rekonstruēt ievērojamā dzejnieka bērnības atmiņas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu