Visā Latvijā sāks līt «Opus pro» rozā lietus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pēdējos gados pašmāju hārdroka apvienības «Opus pro» vārds vairāk izskanējis tādu nostalģisku pasākumu kā «Rokvakars – 80tie» kontekstā. Un nekas nav mainījies arī šogad. Astoņdesmitajos gados tik ļoti populārā latviešu rokgrupa, atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju (atgādinām, ka grupa dibināta 1986. gadā), no 4. marta (šovakar Ādažu KC) dosies jubilejas turnejā ar visnotaļ nostalģisko nosaukumu «Rozā lietus». Tas izvēlēts, protams, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm. Un tādu grupas diskogrāfijā ir vairākas.

Ielūkojoties grupas vēsturē, jāpiebilst, ka grupas kodolu savulaik veidoja solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī ģitārists un dziesmu autors Harijs Zariņš. Tomēr 2016. gadā no «Opus pro» oriģinālā sastāva palicis vien Alex. Tas nenozīmē, ka koncertos neredzēsim grupas agrīnā sastāva mūziķus. Gan Harijs Zariņš, gan Guntis Vecgailis, gan pats Zigmars Liepiņš (tieši no Liepiņa «Opus» mūziķiem izveidojās «Opus pro») apsolījuši šajā svētku reizē kāpt uz skatuves un spēlēt grupas «zelta repertuāru»: «Rozā lietus», «Dzimene», «Šonakt», «Mīļā», «Svētuguns» un, protams, «Brīvību Baltijai» – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu deva Alex spožais vokāls.

Noskaties interviju ar vīriem viņu Ogres mēģinājumu telpā.

Opus Pro
Opus Pro Foto: Aijas Andrejevas arhīvs

Grupas jubilejas tūres koncerti notiks:

4. martā – Ādažu KC

10. martā – Vidzemes koncertzālē CĒSIS

11. martā – Jelgavā

12. martā – Liepājas OC

30. martā – Ogres KC

un citur Latvijā.

Biļetes uz koncertiem būs pieejamas «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu