Šlesers aicina Hermani publiski atvainoties (246)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Katrs skandāls ir gana labs, lai to izmantotu priekšvēlēšanu aģitācijā. Tā, lūk, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) aicina režisoru un Jaunā Rīgas teātra (JRT) māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani publiski atvainoties režisorei Gaļinai Poļiščukai par viņa izteikumu "politiskā maucība" attiecībā uz režisores iesaistīšanos politikā.

Rīgas vicemērs vēstīja, ka tik cienījams cilvēks, par kādu uzskatīja Hermani, nevis mēģināja palīdzēt grūtībās nonākušajai Poļiščukai, bet gan pats, būdams politiski angažēts, Poļiščukas gadījumā mēģina saskatīt politisko kontekstu.

"Hermanis kā vīrietis nedrīkstēja izteikt šādus pārmetumus. Es uzskatu, ka viņš ir pārkāpis sarkano līniju, tādēļ aicinu viņu publiski atvainoties Poļiščukai,"

šodien žurnālistiem sacīja Šlesers.

"Teātra observatorija" Kongresu nama Jauno zāli apdzīvos no septembra

15.septembrī ar izrādes "Kā kļūt slavenai" demonstrēšanu režisores G.Poļiščukas "Teātra observatorija" jau sāks apdzīvot jaunās telpas - Rīgas Kongresu nama Jauno zāli. Kā šodien žurnālistiem atklāja Šlesers, lēmumu par to, ka Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē atradīsies teātris, pieņēmis viņš.

Jaunajā zālē būs paredzētas 200 skatītāju vietas.

Kā sacīja "Teātra observatorijas" aktieris Andris Bulis, tagad "Teātra observatorijai" būs pieejams lielāks spēles laukums, no kā ieguvēji būs gan skatītāji, jo biļetes kļūs lētākas un izrādes varēs noskatīties daudz vairāk gribētāju, nekā tas bija iespējams Tērbatas ielā, gan arī aktieri.

Kongresu nama Lielās zāles pārveidē ieguldīs četrus miljonus latu

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas nami" Rīgas Kongresu nama Lielās zāles pārveidošanā par mūsdienīgu koncertzāli ieguldīs trīs līdz četrus miljonus latu, šodien žurnālistiem atklāja Rīgas vicemērs. Pašlaik Lielajā zālē ir 1200 skatītāju vietas, bet pēc pārbūves zālē skatītāju sēdvietu skaitu paredzēts palielināt līdz 1600 vietām.

"Tuvākajā laikā varētu tikt izsludināts konkurss arhitektiem, bet labākajā gadījumā, ja nekas netraucēs, tad nākamā gada beigās Rīgas Kongresu nama daļa, kurā atrodas Lielā zāle, varētu tikt slēgta uz pusotru gadu, kura laikā noritētu visi pārbūves darbi. Ceru, ka visi darbi varētu tikt pabeigti pat ātrāk nekā pusotra gada laikā," sacīja Šlesers.

Viņš atklāja, ka laikā, kamēr Lielā zāle tiks slēgta, aktīva kultūras dzīve Rīgas Kongresu namā neapstāsies, jo Jaunajā zālē turpinās darboties "Teātra observatorija", kā arī darbosies kafejnīca, kuru paredzēts pārveidot par omulīgu klubiņu, kur aktieri tiekas ar skatītājiem.

Komentāri (246)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu