"Labvēlīgais tips" Īrijā lasīja sēnes?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Andris Freidenfelds jeb Fredis sākotnēji teica, ka Īrijā lasīs sēnes, vēlāk viņš tomēr pārdomāja.

Kāpēc, tas ir paša grupas līdera ziņā. Taču neba tāpat vien "Labvēlīgais tips" devās uz daudzu mūsu tautiešu jauno mājvietu Īriju. Ievērojot tradīciju, arī šogad grupa jauno albumu klajā laida 1. aprīlī. Un šoreiz pirmie "Naukšēnu disko" varēja novērtēt Īrijā mītošie latvieši, jo, kā teica Fredis, — visi mūsējie taču ir tur!

Pirms došanās uz tālo zemi, Fredis svēti apsolīja: "Līdzi noteikti ņemsim visas vērtīgās dāvanas — gan burku ar skābētajiem gurķīšiem, gan brendiju "Bonaparts", gan Naukšēnu ķieģeļu ceplī pirms vairāk nekā simts gadiem tapušo ķieģeli."

Bet, atgriežoties pie jaunā albuma, grupas līderis skaidroja, ka tā nosaukums radies no mūziķu novērojumiem: "Neticējām, ka tā var būt, un tomēr: spēlējot Naukšēnos, piefiksējām, ka visas dejas ir pilnīgi vienādas — neatkarīgi no tā, kāda mūzika skan. Tā arī radās žanra apzīmējums un albuma nosaukums." Tajā dzirdamas jau labi pazīstamas dziesmas, piemēram, "Pīrādziņ, nāc ārā!", ko jo īpaši iecienījuši bērni, kā arī "Triju Bonapartu" jeb Kaspara Tīmaņa, Andra Ābelītes un Normunda Jakušonoka iedziedāti skaņdarbi. Tie, lai arī pretendē uz jaunradi, nedaudz atgādina kādreiz dzirdētu operu ārijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu