Šodienas redaktors:
Krista Garanča

7 noderīgi ieteikumi, kā attaisīt vīna pudeli bez speciāliem rīkiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kam tā nav gadījies, ka jāatver vīna pudele, bet korķuviļķis nav atrodams! TVNET piedāvā apskatīt video sižetu, kurā piedāvā septiņus veidus, kā atvērt vīna pudeli ar sadzīvē izmantojamiem rīkiem, bet ne korķuviļķi!

Nazis

Iedur vīna pudeles korķī nazi, bet 45 grādu leņķī un korķa maliņā. Pēcāk riņķveidā griez nazi ap asi, līdz korķis izgriežas ārpus pudeles.

Skrūve un dakša

Vīna pudeles korķī ieskrūvē parastu skrūvi. Vēlams, lai divas trešdaļas skrūves būtu iekšā korķī. Tad paņem dakšu, aizķer skrūves galviņu un velc kopā ar korķi uz augšu, līdz tas no pudeles ir ārā.

Gaisa kompresors

Ja tavā mājā atrodas gaisa kompresors, tad zini: ar to vari attaisīt vīna pudeli!

Iespraud kompresora adatu korķī. Tad ieslēdz pašu iekārtu un, pūšot caur vijīgo caurulīti gaisu, izpūtīsi korķi.

2 naglas un naglu izvilcējs

Ar āmuru vīna pudeles korķī iedzen divas naglas. Ne ļoti dziļi. Pietiks ar vienu ceturdaļu no naglas izmēra. Tad paņem naglu izvilcēju, tautā sauktu par āža kāju, aizķer abas naglas un velc.

Šķēres

Vienu no šķēres asajiem galiem gandrīz līdz pusei iedzen vīna pudeles korķī. Vēlams pa vidu. Tad turi šķēres nekustīgi un lēnām griez pudeli pretēji pulksteņrādītāja virzienam.

Atslēgas

Šis rīks gandrīz katram ir atrodas kabatā. Ja nav citu variantu un jūties gana spēcīgs, ir variants atvērt vīna pudeles korķi ar atslēgām. Korķa maliņā iedzen atslēgas garāko, zobaino daļu. Kad tas izdodas, ar spēku griez atslēgas daļu uz vienu pusi, bet pudeli uz pretējo. Ja pietiks spēka, korķis būs laukā.

Iekārta, kas uzkarsē

Atdzesē vīna pudeli. Tālāk, ja mājās ir speciāla iekārta, kas izdala karstu gaisu vai liesmas, to izmanto vīna pudeles korķa attaisīšanai. Uzpūt karsto gaisu vai liesmu uz pudeles kakliņa zem korķa, un pudeles korķis izsprāgs kā no šampanieša.

Nepalaid garām!

Uz augšu