Latvijā peltie, Lietuvā mīlētie "C-Stones"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Eirovīzijā C-Stones šogad piedalījās kā viesmākslinieki un pamatīgi pārsteidza gan ar dziesmu, gan ar iespaidīgo šovu.

Bet paši viņi stāsta, ka nav no tām grupām, kas pašu mājās tiek celti saulītē un par kuriem aiz prieka sit plaukstiņas, tāpēc mūziķi ir nolēmuši iekarot Lietuvu.

Līva Boitmane Iesauka: brālēns sauc par ļifčiku, māsa – par skuķi Vecums: 24 Horoskops: Jaunava Hobiji: dziedāšana, dejošana, snovbords Sevī patīk: Pēdējā laikā lepojos ar saviem matiem.

Zane Beļska Iesauka: Zančik, Zaņux. Darbā kolēģi dēvē par mūsdienu Aspaziju Vecums: 22 Horoskops: Svari Hobiji: dziedāšana, dejošana, grāmatu lasīšana Sevī patīk: smaids Olafs Bergmanis Iesauka: mājās sauc par Runčuku, bet mūzikas aprindās Čalītis Skrullis. Vecums: 24 Horoskops: Svari Hobiji: dziedāšana, dejošana, trenējos basketbolā savā dzīvoklī Mīļākais izteiciens: Bļin. Sevī patīk: Pozitīva dzīves uztvere.

- Kāpēc piedalījāties Lietuvas Eirovīzijā, nevis pašu mājās?

Pagājušajā gadā piedalījāmies Latvijā, sanāca maziņš čēpē, tāpēc finālā netikām. Izdomājām, ka no Latvijas Eirovīzijas ir jāatpūšas un kaut kas jāpamaina. Pērn regulāri piedalījāmies Lietuvas TV kanāla LNK muzikālajā šovā Nacionālā Mūzikas Līga, kur katru mēnesi braucām un sacentāmies ar citām grupām. Ar to arī Lietuvā kļuvām populāri! Turklāt tas bija normāls stratēģisks solis, lai sevi vairāk popularizētu pirms Eirovīzijas, pirms albuma izdošana.

- Kas aktuāls Lietuvā?

Ja Latvijā ļoti populāra ir rokmūzika, tad Lietuvā vairāk patīk popmūzika. Lietuvieši brēc, ka viņiem nav rokmūzikas, bet tajā pašā laikā tādu kā Amberlife, kurš ir spilgts šā stila pārstāvis, īpaši neslavina. Savukārt mūs šobrīd Lietuvā mīl, labi uzņem un saprot. Pēc veiksmīga starta Lietuvas nacionālās Eirovīzijas pusfinālā iekļuvām kaimiņvalsts finālā, kur 16 mūziķu konkurencē ieguvām 11. vietu.

- Vai domājat sevi nākamgad pierādīt arī Latvijā?

Esam jau sevi pierādījuši! Tomēr laiks rādīs. Arī piedaloties Lietuvas Eirovīzijā, mūsu mērķis nebija uzvarēt, bet gan sevi pareklamēt.

- Kā uztvērāt to, ka pirms Eirovīzijas fināla Lietuvā Līva traumēja kāju?

Līva: Kad Lietuvā izmežģīju kāju, viņi abi (skatās uz Olafu un Zani) nēsāja mani uz rokām. Tas ļoti pozitīvi iedarbojās uz grupas psiholoģisko pusi, jo labi saliedēja mūsu ansambli. Jebkura nelaime saliedē komandu! Mēs neesam no tām grupām, kas visu laiku tiek celtas saulītē, par kuriem aiz prieka sit plaukstiņas un saka – vai, vai, kādi jauki tie C-Stones!

- Jaukākais, ko esat sagaidījuši no saviem faniem?

Līva: Fani ir uztaisījuši fanklubu, mājaslapu un izdevuši vairākas avīzītes par mums. Bildēs, kad izdeva kalendāru, fani bija sazīmējuši un sasūtījuši savus mīļākos mūziķus. Bija patīkami, ka kāds bija centies un zīmējis arī mūs. Olafs: Pirms vairākiem gadiem viena meitenīte – ja nemaldos, viņai bija tikai četri gadiņi – bija uzzīmējusi mūs – toreiz vēl četrus. Tur bija dažādi ķeburi, bet ļoti mīļi, un es joprojām to zīmējumu esmu saglabājis. - Vai esat Ventspils patrioti?

Līva: Noteikti! Lepojos tieši sporta ziņā – Ventspils atbalsta ļoti daudz sportistu, arī Mārtiņu Rubeni. Bet ir arī savs rūgtums! Kurzemnieki un ventspilnieki neatbalsta kultūras pasākumus. Arī C-Stones viņiem ir bijuši nebijuši! Citas pilsētas lepojas ar saviem mūziķiem, bet ventspilnieki ar mums ne. Kāpēc tā? Varbūt skauž!

Zane: Mūs uztver kā kaimiņu Sašu un Pašu.

Olafs: Protams. Gribētos, lai ventspilnieki mūs atbalstītu, lai mēs zinātu, ka uz mājām ir forši atbraukt un padziedāt. Bet pagaidām tā nav! Kurzeme vispār ir populāra ar savu atturīgumu un vēsumu. - Ar kuru Latvijas mūziķi gribētu kopā uzdziedāt?

Līva: Pasaulē tādas grupas kā mēs uzstājas ar dzīvo mūziku, tāpēc mans sapnis ir uzstāties ar grupu, kas mums spēlētu dzīvo pavadījumu. Tā varētu būt "Time After Time". Zane: Gribētu ar Gustavo, bet nezinu, vai saderētu kopā. Visu cieņu! Gada Balvā viņš bija lielisks. Olafs: Varētu ar Ediju, abi pārstāvētu Mežciemu. (Gardi smejas.) Gribētu ar trakiem džekiem. Jā, tā varētu būt Tumsa.

- Pēdējā bauma, ko esat dzirdējuši?

Līva: Mēs esot salamājušies ar Lembergu, bet tā nav taisnība. Vēl bija bauma, ka es esmu apprecējusies. (Smejas.) Vēl man vairāki cilvēki jautāja – kur var pieaudzēt tādus matus? Bet tie tiešām ir manēji! (Rāda savus matus.) Zane: Baumoja, ka esmu kopā ar Olafu. Bet agrāk runāja, ka salaižu ar Lindas Leen brāli Mārtiņu. Olafs: Dzirdēju, ka esmu zilītis. Ā, Lietuvā kāds bija sajaucis un pastāstījis, ka Eirovīzijā kāju izmežģīja nevis Līva, bet gan es kaklu. Tā nu sēžu greenroom, pienāk viens džeks un prasa – kā tavs kakls? Es pilnīgi apmulsu! (Smejas.)

- Ko nekad nedarītu uz skatuves?

Līva: Nerīkotos kā Merilins Mensons. Olafs: Nerādītu pliku pakaļu. Zane: Nenovilktu zābakus un nemestu skatītājiem.

- Tuvākie plāni?

Līva: Jau aprīlī Lietuvā iznāks mūsu albums L.O.V.E.

- Ko ieteiksiet jauniešiem, kuri grib līdzināties jums?

Olafs: Agrāk bija tāds sauklis: Dari ar mums, dari kopā ar mums, dari labāk par mums! (Smejas.) Galvenais – nesākt dzert, pīpēt, bet gan sportot un dejot. Ir tik daudz iespēju! Līva: Labākais veids ir pamēģināt atdarināt – klausīties albumu, dziedāt, dejot. Turklāt var doties uz Jūras akmentiņu skolu, kur es un Vanilla mācām dziedāt. Bet, puiši, neuztveriet dziedāšanu kā kaut ko sievišķīgu un saldu! Dziesmas ir ļoti dažādas, tāpēc ir no kā izvēlēties! Atceries, dziedāt – tas nav nestilīgi! Zane: Nesēdiet Delfi vai TVnet portālā un nerakstiet muļķības, bet gan strādājiet un pierādiet sevi. Ja ir sapnis, vajag uz to iet un censties to sasniegt.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Līvu:

- Braucot mašīnā, viņa nepārtraukti spaida podziņas – siltais gaiss uz turieni, siltais gaiss uz šejieni. - Viņa nav iedomājama bez Statoil kafijas rokā. - Cilvēks, kurš visu tur savās rokās, lai nekas nepaslīd garām. - Prasīga pret sevi un pret citiem. - Vājība – marcipāns.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Olafu:

- Agrāk bija šausmīgs kavētājs un aizmārša. - Neprognozējams. - Rūpējas par grupas meitenēm – sasien korseti, novelk zābakus. - Vājība ir melna kafija ar pienu, marinēti gurķīši un hotdogs. - Bērnībā viņu saukāja par ūdenszāli. - Viņam bieži vien izkrīt mikrofons.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Zani:

- Tusiņu mīlētāja. - Ļoti draudzīga, pat pārāk draudzīga. - Nevienam neatsaka savu autogrāfu. - Pareizā meitene, grūti savervējama uz crazy lietām. - Var iekārdināt ar lašmaizītēm. - Prot uzklausīt. - Ja Zanei neko īpaši neprasa, tad viņa neko arī nesaka.

C-STONES VĒRTĒ PAŠI SEVI (10 ballu sistēmā)

Dziedāšana: 7 Dejošana: bija 8, bet pēc Eirovīzijas 9 Celšanās agri no rīta: 10 Kārtības ieviešana: 8, jo Olafam tas pieklibo Naudas ekonomēšana: Olafs atkal visu izjauc, tāpēc tikai 5 Auto vadīšana: Zanei un Olafam nav autovadītāja apliecības, tāpēc 5 Koķetēšana: Līva vispār nemāk, Zane vidēji, bet Olafs jau spečuks šajā lietā Melošana: 5

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu