"U2" koncerta laikā aiztur cilvēktiesību aizstāvjus (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas milicija pirmajā īru rokgrupas "U2" koncertā Maskavā aizturējusi starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Amnesty International" aktīvistus un likusi nojaukt viņu teltis, ceturtdien ziņo cilvēktiesību aizstāvji.

Miliči no Maskavas Lužņiku stadiona aizdzina ne tikai aktīvistus, kuri izdalīja skrejlapas un vāca parakstus, bet arī paša "U2" līdera Bono labdarības organizācijas "ONE Campaign" brīvprātīgos, par trešdien notikušo incidentu pastāstīja vides aizsardzības organizācijas "Greenpeace" Krievijas nodaļas direktors Ivans Blokovs.

"Mūsu darbības bija saskaņotas ar "U2" administrāciju, tāpēc mēs bijām ļoti pārsteigti,"

sacīja Blokovs. "Pēc miliču prasības tika nojauktas "Amnesty International", "Greenpeace" un "ONE foundation" teltis un mums netika atļauts vākt parakstus un runāt ar cilvēkiem.

Pēc viņa teiktā, "Amnesty International" aktīvisti uzmanības pievēršanas akcijas rīko visas "U2" tūres laikā Eiropā.

"Amnesty International" Krievijas nodaļas vadītājs Sergejs Ņikitins sacīja, ka aizturēti pieci organizācijas aktīvisti pirms koncerta sākuma trešdienas vakarā.

"Es esmu ļoti bēdīgs par notikušo. Es nezinu, vai Bono zina, kas notika ar mums, taču es baidos, ka nē,"

sacīja Ņikitins.

Koncerta noslēgumā Bono uz skatuves uzaicināja vienu no Kremļa asākajiem kritiķiem, rokgrupas DDT līderi Juriju Ševčuku, ar kuru kopīgi vairāk nekā 60 000 skatītāju pūlim kopīgi nodziedāja dziesmu "Knocking on Heaven's Door".

Svētdien Ševčuks uzstājās aptuveni 2000 cilvēku priekšā varasiestāžu neatļautā koncertā Maskavas centrā, kur notika protests pret Piemaskavas meža izciršanu, lai caur to izbūvētu automaģistrāli. Pirms koncerta miliči liedza pasākuma vietā nogādāt skaņas tehniku un viņš bija spiests uzstāties ar megafona palīdzību.

Atgādinām, ka otrdien Bono Maskavā tikās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un aicināja politiķi iesaistīties cīņā ar AIDS.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu